Εννέα νέους θανάτους από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο -τους περισσότερους μέχρι τώρα σε ημερήσια βάση-ανακοίνωσε σήμερα (4/4) ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να ανεβαίνει στους 68. Από τους θανόντες οι 49 ήταν άνδρες και 19 γυναίκες.

Επίσης, ο Σ.Τσιόδρας ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στα 1.673.
Από τους νοσούντες 92 είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη.

Η αρχική αίσθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων ότι τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, που επιβλήθηκαν από την περασμένη Δευτέρα (23/3), προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, «ήρθαν για να μείνουν αρκετά», επιβεβαιώνεται πλέον και από κυβερνητικά στελέχη.

Η καραντίνα παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου, ώστε να περιληφθεί και η πασχαλινή περίοδος και να αποφευχθεί η πατροπαράδοτη έξοδος των κατοίκων της Αθήνας και των άλλων αστικών κέντρων προς την περιφέρεια, η οποία θα ήταν καταστροφική. Χωρίς αμφιβολία το φετινό Πάσχα θα γιορτασθεί με πρωτόγνωρες συνθήκες και στην Ελλάδα.

Τη δεύτερη περίοδο καραντίνας είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και τρίτη-ενδεχομένως δύο εβδομάδων-μέχρι τις 11 Μαΐου. Άλλωστε οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιδημία θα κορυφωθεί στην Ελλάδα το δεύτερο 15ημερο του Απριλίου. Πριν τη λήξη και της τρίτης φάσης της καραντίνας (περί τις 10 Μαΐου) θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.