Αξιότιμοι κύριοι και κυρία , για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες ενός προβλήματος που απασχολεί την περιοχή μας εδώ και χρόνια . Στις 12/2/2021 για πολλοστή φορά είδαμε μπροστά στα μάτια μας να καίγονται εκτάσεις της λίμνης Βεγορίτιδας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα,

Ασυνείδητοι έβαλαν ξανά φωτιές στην λίμνη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφεται στο σύνολο της η ορνιθοπανίδα και το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής .Επιπλέον από τις χρόνια παράνομες ενέργειες υπάρχουν Τσιμεντώσεις με παλμέτες δενδροκαλλιεργειών που βρίσκονται μέσα στο νερό εδώ και πολλά χρόνια .

Από την κακοκαιρία σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Βεγορίτιδας αλλά και ιδιωτών συγκρούστηκαν με τα παράνομα φυτεμένα δένδρα με αποτέλεσμα να βυθιστούν έχοντας υποστεί υλικές ζημίες . Η ανέλκυση τους έγινε με γερανοφόρο όχημα.

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι πραγματικά σημαντικός και αν δεν κάνουμε κάτι για να διορθώσουμε την κατάσταση είναι πιθανών να θρηνήσουμε μέχρι και θύματα.

Η συνεισφορά σας κρίνεται απαραίτητη και θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως την βοήθεια σας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στην διάθεση

σας.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

ΑΡΝΙΣΣΑΣ

Παπαγιαννίδης Κυρ. Νικόλαος