EV_THK_TRIKALA_CBP_KIPRIAKI_TRAPEZA5.limghandlerΤα καταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών – Κύπρου, Λαϊκής (CPB) και Ελληνικής- στην Ελλάδα θα επαναλειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για απόκτησή τους από την Τράπεζα Πειραιώς. Όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται κανονικά.

Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις πελατών των ελληνικών καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της CPB και της Ελληνικής δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά ή «κούρεμα» που έχει αποφασισθεί στην Κύπρο.

Για οποιαδήποτε ερωτήματα οι πελάτες και καταθέτες μπορούν να απευθύνονται στο κατάστημα εξυπηρέτησής τους ή στο τηλέφωνο 182838/+30 210 32 88000.

Πλέον, η Πειραιώς, με ενεργητικό 95 δισ. ευρώ, καταθέσεις 50,1 δισ. ευρώ και 1.660 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό και πάνω από 24.000 εργαζόμενους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, πίσω από τον όμιλο της Εθνικής.

Μάλιστα ο αριθμός των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς είναι μεγαλύτερος από αυτόν του ομίλου Εθνικής Τράπεζας.

Το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς – από την ίδρυσή της – έχει συγχωνεύσει συνολικά 15 τράπεζες συνεκτιμήθηκε θετικά για την επιλογή της, δεδομένου ότι η ενσωμάτωση του δικτύου των 312 καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών έπρεπε να γίνει άμεσα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις τραπεζικές εργασίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2012 η Πειραιώς απέκτησε το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας, πρόσφατα ενσωμάτωσε τη Γενική Τράπεζα, ενώ ουσιαστικά έχει κλείσει και η συμφωνία για την απόκτηση της Millennium Bank.

πηγή: www.tanea.gr