IFΣτα πλαίσια της θερινής περιοδείας της παράστασης «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη ήλθαν στην πόλη μας οι συντελεστές και οι ηθοποιοί που απαρτίζουν το αντίστοιχο καστ. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον Θανάση Τσαλταμπάση και να μας πει δύο λόγια για την παράσταση που θα λάβει μέρος στο θέατρο Γαβαλιώτισσας σήμερα στις 21:30.

 

Τ.Δ. – Καλώς σας βρήκαμε στην πόλη μας αν και από όσο γνωρίζω είσαι από τα μέρη μας, πως κι από εδώ;

 

Θανάσης Τσαλταμπάσης : – Ναι, έχω καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Ναι είμαστε στην πόλη της Έδεσσας για το έργο του Μενέλαου Λουντέμη  «Ένα παιδί μετράει τα’ άστρα» με εμένα τον Κώστα τον Βουτσά και έναν μεγάλο θίασο που απαρτίζεται από 15 ηθοποιούς. Μια μεγάλη παραγωγή που παίξαμε στο Μέγαρο Αθηνών Μουσικής πριν δύο μήνες και η μεγάλη μας επιτυχία μας έκανε να κάνουμε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει να πω ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι φοβερή αλλά και το έργο πιστεύω ότι είναι απίστευτο και για να διδαχτούν οι νεότεροι αλλά και για να θυμηθούν πράγματα οι παλαιότεροι.

 

Τ.Δ. – Ως έργο που θα το εντάσσαμε; Είναι μουσική κωμωδία;

 

Θανάσης Τσαλταμπάσης : – Είναι περισσότερο συγκινητικό θα έλεγα. Έχει τις πράξεις τους με κωμικά στοιχεία αλλά κυρίως είναι συγκινητικό. Γιατί είναι ένα ορφανό παιδί που έρχεται από το χωριό, δεν έχει γονείς και μαζεύει λεφτά για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα δηλαδή να μάθει γράμματα και το παιδί μέσα από πολλές αντιξοότητες τα καταφέρνει.

 

Τ.Δ. –   Βλέπουμε ότι και ο καιρός είναι με το μέρος σας διότι τα τελευταία βράδια υπάρχουν μπόρες στα μέρη μας. Τέλος αν θέλεις να προσθέσεις κάτι.

 

Θανάσης Τσαλταμπάσης : – Ναι, να μας ευνοήσει λίγο γιατί τώρα τελευταία βρέχει πολύ. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, σας αγαπάμε πολύ, αγαπάμε την Έδεσσα και σας περιμένουμε στην παράσταση στο θέατρο Γαβαλιώτισσας, ευχαριστούμε πολύ!