logos-Oikologia-Allileggyh-2014-04

Μετά τη μαζική αντίθεση στα σχέδια της νέας Περιφερειακής Οδού που θα περνούσε από Ρετζίκι και Ασβεστοχώρι και θα «τρυπούσε» το Σέιχ Σου, πολλοί πίστεψαν ότι το έργο θα εγκαταλείπονταν οριστικά. Κι όμως! Από την προηγούμενη Πέμπτη, εγκαταστάθηκε τρυπάνι γεώτρησης και δουλεύει καθημερινά στην περιοχή Β.Α. του οικισμού Ακρόπολη της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε κατάφυτη (αλλά και αναδασωτέα) περιοχή, σε απόσταση 100 μέτρων από τα τελευταία σπίτια (στο τέλος της οδού Ειρήνης).

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πεύκων, όταν ρωτήθηκε από την Οικολογία –Αλληλεγγύη, είπε ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται. Ωστόσο, ο δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών, κ. Σ. Δανιηλίδης, συμμετείχε στη διευρυμένη σύσκεψη φορέων που είχε συγκαλέσει ο υπ. ΠΕΚΑ, κ. Μανιάτης, στις 15-1-2014, στο κτίριο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, όπου παρουσιάστηκε η τελική πρόταση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης. Σε σχετικό ερώτημα, μάλιστα, δήλωσε: «Επόμενο βήμα είναι να βρούμε χρηματοδοτικά και διοικητικά εργαλεία ώστε να υλοποιηθούν προτάσεις του Ρυθμιστικού».

Βάσει του προτεινόμενου νέου ρυθμιστικού σχεδίου Θεσσαλονίκης, στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο θα εντάσσονταν η υπό μελέτη νέα εξωτερική περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης μέχρι το Αγγελοχώρι και οι ακτινικές συνδέσεις της µε την εσωτερική και ανατολική περιφερειακή.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας της Οικολογίας Αλληλεγγύης Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είναι απαράδεκτη η αδιαφάνεια με την οποία κινούνται όλες οι διαδικασίες που αφορούν την εξωτερική περιφερειακή. Θα πρέπει να δοθούν άμεσα και πριν τις εκλογές οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τον Δήμαρχο Νεάπολης -Συκεών και από τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα».

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ΑυΡΑ στο Δήμο Νεάπολης -Συκεών, Γ. Μπλιώνης, σημείωσε: «Ένα τόσο μεγάλο έργο, με τόσο σοβαρές επιπτώσεις δεν θα έπρεπε να δρομολογείται τόσο εσπευσμένα και χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης. Η έναρξη των δοκιμαστικών γεωτρήσεων σε προεκλογική περίοδο και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των πολιτών είναι απαράδεκτη. Ζητούμε την άμεση διακοπή των έργων και τη διενέργεια διευρυμένου διαλόγου μετά τις εκλογές, από τη νέα διοίκηση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών».