Ρούλα Γουγούση-Τόνια Σπε τσιώτηΕίχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Ρούλα Γουγούση, έξω από το εκλογικό της γραφείο στην Έδεσσα. Μπορεί εκείνην τη στιγμή να έβρεχε δυνατά αλλά αυτό δεν την πτόησε καθόλου. Φάνηκε η δυναμικότητα και η στοργικότητα που είχε και μέσα από τη συνέντευξη που της πήρα κατάλαβα την υπευθυνότητα αλλά και την αγάπη που έχει για το νομό Πέλλας και ιδίως για τους ανθρώπους της. Ήταν ευχάριστη και χαμογελαστή και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που της απήυθυνα. Είναι επιτυχημένη επιχειρηματίας, έχει οργανωτικό πνεύμα και έχει βοηθήσει πολύ τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή του Νομού και ιδιαίτερα του οικισμού Αγίου Αθανασίου. Είναι ανήσυχο πνεύμα και το αίσθημα της προσφοράς το έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο.
Παρακάτω παραθέτουμε το βιογραφικό της.
 
Η Γουγούση Θεοδώρα γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Έδεσσα. Είναι κόρη της Μαρίας και του Λεωνίδα, αείμνηστου ιεροψάλτη της ιεράς Μητρόπολης Έδεσσας.
    Αποφοίτησε το 1979 από το 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας.
  Το 1981 ολοκλήρωσε σπουδές λογιστικής. Το 1982 σε ηλικία  21 έτους δημιούργησε την πρώτη της επιτυχημένη επιχείρηση.
  Το 1996 και 1997 παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων επιμόρφωσης σχετικά με τον τουρισμό και την γυναικεία επιχειρηματικότητα.
  Δραστηριοποιήθηκε ενεργά ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων, σε πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους της Έδεσσας.11
   Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου διατήρησης της παράδοσης του Αγίου Αθανασίου και συνέβαλλε αποτελεσματικά στην ίδρυση του Σωματείου επαγγελματιών .
    Το 2001 – 2006 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πέλλας. Το 2010 κατέβηκε υπ. δημοτική σύμβουλος στο δήμο Έδεσσας με θετική ανταπόκριση από τους πολίτες.
   Ήταν από τους πρώτους οραματιστές της ανάπτυξης του παραδοσιακού οικισμού του Αγίου Αθανασίου, ο οποίος σήμερα αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Από το 1996 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Άγιο Αθανάσιο ως  διακοσμήτρια, εμπειροτέχνης  εργολάβος και εργάστηκε σε γνωστές κατασκευαστικές εταιρείες. 
  Σήμερα ασχολείται ενεργά με τον  τουρισμό, μέσα από την επιτυχημένη επιχείρηση. ¨Ρούγα¨, μία αξιόλογη τουριστική μονάδα, ενώ συνεχίζει να προσφέρει και να συνεισφέρει στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
         Είναι σύζυγος του Γιάννη Γουγούση, ο οποίος έκλεισε επιτυχώς 37 χρόνια στον χώρο του εμπορίου χρυσοχοΐας.
    Έχει δύο κόρες την Κατερίνα που βρίσκεται στην πτυχιακή της Αρχιτεκτονικής και την Μαίρη πτυχιούχο μαθηματικό και διπλωματούχο του Εθνικού ωδείου Αθηνών.
1) Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι πού σας οδήγησαν στην απόφαση να πολιτευτείτε με τον κ. Ανδρίτσο;
 
   12 Τον Γιάννη τον γνωρίζω από 5 χρονών παιδάκι. Έβλεπα την ενεργητικότητά του και την ανησυχία του από τα παιδικά του χρόνια.
Παρακολουθούσα την εξέλιξή του, τόσο στην προσωπική του ζωή, πετυχημένη μέσα από μία εξαιρετική οικογένεια που δημιούργησε, όσο και την ενασχόλησή του με τα κοινά. Πάντα αγαπητός στον περίγυρό του αφήνοντας τις καλλίτερες εντυπώσεις.
Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ ικανό άτομο με ιδιαίτερη ευστροφία  πολύ εργατικό, μεθοδικό συνεργάσιμο και με μυαλό ανοιχτό στο καινούργιο! 
Χαρακτηριστικά που τον ξεχωρίζουν είναι οι αξίες που πλαισιώνουν τον χαρακτήρα του, όπως  η εντιμότητα, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η αυθεντικότητα, η απλότητα.
Επειδή λοιπόν πιστεύω στη δημιουργία θεσμών με ανθρώπινο πρόσωπο, θεωρώ ότι ο Γιάννης Ανδρίτσοςμε όλα αυτά τα προτερήματα που τον διέπουν είναι το καταλληλότερο πρόσωπο που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική αναβάθμιση του νομού μας, μέσα από την περιφέρεια. Αυτοί είναι οι λόγοι που συντάχθηκα μαζί του.
 
 
2) Σε ποιους άξονες θα επικεντρωθεί η δράση σας ως περιφερειακή σύμβουλος;
 
      Είμαι πρόθυμη να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από όποιο μετερίζι  και αν τοποθετηθώ!
Ο άξονας που θα επικέντρωνα τη δράση μου ως περιφερειακή σύμβουλος είναι
¨της οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης ¨.
Έχοντας το γνώθι σαυτόν, όσον αφορά την εργασιομανία που με χαρακτηρίζει, πιστεύω ότι η δράση μου θα είναι καταλυτική.
 
3) Στα άμεσα σχέδια σας είναι η ανάπτυξη του τουρισμού; και αν ναι ποια είναι αυτά;  
 
     rouga1    Στον άξονα που προανέφερα εμπεριέχεται το κεφάλαιο  ¨Τουρισμός¨.
Ασφαλώς και μ’ ενδιαφέρει.  Το κεφάλαιο ¨Τουρισμός¨ μαζί με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία) είναι τα πλέον σημαντικά για τον δικό μας Νομό!  Θεωρώ ότι όσον αφορά τον τουρισμό, είμαστε σε νηπιακό επίπεδο.
Τα προηγούμενα χρόνια όσο ο Έλληνας ήταν καλά οικονομικά τα πράγματα πήγαιναν από μόνα τους χωρίς να γίνονται προγραμματισμένες και συντονισμένες κινήσεις. Κανείς δεν ενδιαφερόταν για τίποτε! Ποτε δεν χρειάστηκε να βρούμε τους επισκέπτες μας, μας έβρισκαν μόνοι τους!
Τώρα όμως που η κρίση έχει βαθύνει και του Έλληνα δεν του περισσεύουν χρήματα για αποδράσεις ή αγορές, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά θέματα.
1 Μεγάλες και ακριβές επενδύσεις έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης!
2 Λόγω της αναδουλειάς έχουν μειωθεί τα εργατικά χέρια με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία.
3 Δεν υπάρχει εισροή ξένου χρήματος, όπως υπήρχε και το οποίο διοχετεύονταν στην τοπική αγορά.
4 Έχει σταματήσει  στις τουριστικές περιοχές μας το ενδιαφέρον για αγορά γης ή εξοχικής κατοικίας, από κοινό  εκτός Νομού.
Όλα αυτά διαφαίνονταν! Θεωρώ ότι η περιφέρεια παίζει καθοριστικό ρόλο στο άνοιγμα των δρόμων για τον Τουρισμό, αρκεί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς που μέχρι σήμερα αγνοεί!
Κάθε μεγάλη επιτυχία έρχεται μετά από μια περίοδο  πολύ σκληρής δουλειάς έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο.
Δεν υπάρχει τίποτε που να έχει φτάσει στην κορυφή χωρίς πολλή δουλειά. Αυτή είναι η συνταγή. Η ομάδα του Γιάννη Ανδρίτσου είναι έτοιμη να εργαστεί νυχθημερόν!
Αυτό σας το υποσχόμαστε γιατί το έχουμε κάνει πράξη στην ζωή μας.
 
4) Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος; και τι λύσεις μπορούν να δοθούν;
 
 13  Σήμερα ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες! Η σπουδαιότερη είναι που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά! Έχει χάσει την αξιοπρέπειά του!
Ακόμη όμως και εν μέσω κρίσης υπάρχει φως στο τούνελ, γιατί είμαστε ένας ευλογημένος τόπος!
Είμαστε η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είμαστε ο παράδεισος της Ελλάδας, έχουμε εύφορη γη, έχουμε εργατικά χέρια.
Στο χέρι μας είναι να πάμε ένα βήμα μπροστά. Θέλουμε ανθρώπους με ψυχή, εργατικούς, έντιμους, με ανοιχτά μυαλά, ανθρώπους με όραμα,  διορατικότητα και εξωστρέφεια. Ανθρώπους που να ξέρουν να διεκδικούν έτσι ώστε να γίνουν έργα υποδομών και να ανασυγκροτηθεί η ύπαιθρος.
Μόνον έτσι θα  σταματήσει η περίοδος στασιμότητας στην Π.Ε Πέλλας.

Μόνον έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα μείνουν τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον μας και οι συνεχιστές μας, στον τόπο μας !

Της δημοσιογράφου Τόνιας Σπετσιώτη