Στο πλαίσιο χάραξης και υλοποίησης ενός Εθνικού Προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σγουρίδη.
sgouridis
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Δ. Γελαλής, ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, κ. Ελ. Γίτσας, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ., κ. Ν. Στουπής και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου μεταξύ των οποίων, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, κ Δ. Τσαγκαλίδης και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωϊκής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, κ Θ. Αλεξανδρόπουλος.

Ανάμεσα στους στόχους που τέθηκαν συμπεριλαμβάνονται πρώτον, η συνέχιση του πιλοτικού Προγράμματος Θεσσαλίας και η επανέναρξη του πιλοτικού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, δεύτερον, η τροποποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου για την συγχρηματοδότηση από τον ΕΛΓΑ., την Περιφέρεια και το Υπουργείο πιλοτικού Προγράμματος στην Ήπειρο και ο σχεδιασμός Προγραμμάτων σε Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο, τρίτον, η διενέργεια διεθνή διαγωνισμού για την κατασκευή μονάδων παραγωγής βιοκαυσίμου/πράσινης ενέργειας βάσει ανάλυσης κινδύνου, με άντληση πόρων από το Πράσινο Ταμείο και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.