Ο Γιάννης Τσιρώνης αναλαμβάνει Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος

tsirwnisgiannis-thumb-large

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του Γιάννη Τσιρώνη, ως αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος στη νέα κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της νέας κυβέρνησης στις θέσεις και προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων και της πολιτικής οικολογίας, αλλά επίσης χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ οικολογίας και αριστεράς, σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται.

Η ανάληψη του χαρτοφυλακίου Περιβάλλοντος αποτελεί για τους Οικολόγους Πράσινους μια ακόμη στιγμή σημαντικής ευθύνης. Μετά από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα που έδειξε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών στις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς, ο λαός επικρότησε τη συνέπεια και επιλέχθηκε κυβέρνηση από την οποία περιμένει έργο και αποτελέσματα, άμεσα και με κριτική ματιά. Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα γνωρίζουμε καλά ότι δεν θα είναι εύκολη. Θα απαιτηθούν σκληρές μάχες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και εκεί οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είναι παρόντες.

Περιμένουμε από τον Αναπληρωτή Υπουργό και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννη Τσιρώνη, να συνεχίσει την επίπονη και συλλογική δουλειά που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας απτά αποτελέσματα, προσανατολισμένα σε τροχιά ανάκαμψης για το επί δεκαετίες υποβαθμισμένο περιβάλλον. Περιμένουμε επίσης να δρομολογήσει πρωτοβουλίες και καινοτόμες λύσεις, αξιοποιώντας τους αληθινούς πόρους της χώρας, το κλίμα, τη ποικιλότητα τόπων και τη βιοποικιλότητα, με βάση τις αξίες της κοινωνικής συμμετοχής, της εξοικονόμησης πόρων και της κυκλικής οικονομίας. Διαβεβαιώνουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθούμε δίπλα στον νέο Υπουργό, όπως και κατά το προηγούμενο επτάμηνο, με επεξεργασμένες προτάσεις και βιώσιμες λύσεις, αλλά και σταθερά πλάι στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κινήματα που εμπνέονται από τις αρχές και τις αξίες της πολιτικής οικολογίας.