Παραμονή Χριστουγέννων επισκεφτήκαμε τον φιλόξενο Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου και συζητήσαμε για τα έργα που γίνονται στην πόλη μας, για το κολυμβητήριο, την ανακύκλωση, το ταξίδι στο Παρίσι καθώς και για τα Χριστούγεννα. Ο Δήμαρχος ήταν εύθυμος και μας υποδέχτηκε με καλοσύνη στο Δημαρχείο και απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις καθώς και ερωτήσεις που πήραμε αφορμή μέσα από τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Την ημέρα που επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο είδαμε ότι από παλαιά οφειλούμενα του Κράτους προς Δήμους ήταν να πάρουμε 420.000 χιλιάδες ευρώ, τα οποία όμως παρακρατήθηκαν για οφειλές μας προς το Κράτος. Ήταν τα τελευταία χρήματα που οφείλαμε ως Δήμος και έτσι από το 2016 όποια έσοδα έχουμε θα μπορούν να διοχετεύονται σε περισσότερες και ποιοτικότερες εκδηλώσεις καθώς και σε κοινωνικά δρώμενα και βοήθεια προς συνδημότες μας η οποία αν μη τι άλλο χρειάζεται περισσότερο από ποτε. Τα έργα στην πόλη τελειώνουν φέτος και θα είμαστε πάλι εδώ να δούμε τα αποτελέσματα καθώς θα τοποθετηθούν κούνιες πλέον όμως με άδεια και δη με περισσότερη ασφάλεια. Είναι σημαντικός ο ρόλος της ανακύκλωσης και οι δημότες πλέον έχουν καταλάβει που πρέπει να ρίπτουμε το κάθε σκουπίδι (μπλε και πράσινο κάδο). Τέλος, ταξιδέψαμε τον Δήμαρχο στα παιδικά του χρόνια, όταν ακόμη ήταν παιδί και έψελνε τα κάλαντα στην Έδεσσα και έκλεισε με ζεστές ευχές προς τους συνδημότες μας και όλον τον κόσμο :

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

πέρασε μία ακόμη χρονιά σκληρής λιτότητας και οικονομικής κρίσης, που δοκιμάζει τα τελευταία χρόνια το λαό μας.

Δυστυχώς, και το 2015 ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους μας. Οι μειώσεις στις απολαβές, η ανεργία και η επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου έχουν χτυπήσει σχεδόν όλα τα νοικοκυριά.

Μέσα όμως στην οικονομική κρίση και τη φτώχια που ζει ο λαός μας έχουν αναδειχθεί αξίες, όπως η αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Φορείς όπως η Εκκλησία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και συμπολίτες μας που έχουν τη δυνατότητα, προσπαθούν στο πνεύμα αυτό να βοηθήσουν όσους υποφέρουν περισσότερο με όσες δυνάμεις διαθέτουν.

Ο Ελληνισμός στα δύσκολα είναι ενωμένος και ξέρει να παλεύει σκληρά! Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε ισχυρότεροι από τη μεγάλη δοκιμασία που περνάμε.

Εύχομαι το νέο έτος, μαζί με την ελπίδα, να φέρει ανάκαμψη και ηθική ανάταση για όλους μας. Πάνω απ’ όλα όμως εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη, για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.

Καλή Χρονιά σε όλους!