ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ 2ου ΓΕΛ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ 9:00΄ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

merikoi-to-protimoyn-kayto

“Μερικοί το προτιμούν καυτό” ( Some Like it Hot) 1959 114΄

Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ με τους: Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις, Τζορτζ Ραφτ

Υπόθεση: Στο Σικάγο της ποτοαπαγόρευσης δυο απένταροι μουσικοί γίνονται χωρίς να το θέλουν μάρτυρες μιας γκαγκστερικής σφαγής κι αναγκάζονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες, για να φύγουν για το Μαϊάμι μαζί μ’ ένα συγκρότημα γυναικών μουσικών για να γλιτώσουν τη ζωή τους…

Το φιλμ του Billy Wilder θεωρήθηκε η καλύτερη κωμωδία όλων των εποχών από το American Film Institute. Σίγουρα όχι αδίκως.

Μια κωμωδία καταστάσεων, που φέρνει πολύ σε θεατρική προσαρμογή, αλλά δεν είναι, που έχει την γοητεία του κλασσικού και την μοναδική λάμψη της διαχρονικότητας, με τα πιο απλά συστατικά. Στηριγμένη στο ταλέντο των πρωταγωνιστών του και με ένα πολύ κεφάτο σενάριο, προκαλεί γέλια μέχρι δακρύων, ακόμη και στις μέρες μας, όπου η κωμωδία έχει ξεφύγει πια από τα αρχικά της πρότυπα και όρια. Παρ` όλα αυτά, το “Some Like it Hot” και η Marilyn του “I wanna be loved by you”, μόνο αδιάφορους δεν μας αφήνουν!

Μ’ αυτή την ταινία ολοκληρώνονται για αυτή την περίοδο ( Ιαν-Απρ. 2016 ) οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης του σχολείου μας, μία εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Ο λόγος είναι τεχνικής φύσεως. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στη λειτουργία της. Χωρίς τη στήριξη του Δήμου, της Δημοτικής Επιχείρησης και των εργαζομένων της, χωρίς την τεχνική υποστήριξη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου “Μέγας ¨Αλέξανδρος” και κυρίως χωρίς την εμπλοκή των μελών της σχολικής μας κοινότητας, η ιδέα της λειτουργίας της δε θα είχε ενσαρκωθεί. Ελπίζουμε ότι η Λέσχη απέκτησε αρκετούς φίλους, έτοιμοι να γίνουν μέλη της πια τη νέα περίοδο λειτουργίας της από τον Οκτώβριο. Βέβαια έρχεται και το καλοκαιράκι και “πονηρές ιδέες” περνούν απ’ το μυαλό μας για φεγγαρόλουστες νύχτες με κινηματογράφο στον πιο όμορφο “θερινό” της χώρας.

…ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

ΚΑΙ… Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ