Επειδή η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα έχει πρόσωπο, ένα πρόσωπο φωτεινό και δημιουργικό, με πολλές όψεις, χρώματα, γωνίες και καμπύλες το Δίκτυο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει μια γιορτή στο κέντρο της πόλης με σκοπό να αναδείξει το πολυεπίπεδο έργο των Κοιν.Σ.Επ.! Παράλληλα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αυτή τη νέα μορφή επιχειρηματικότητας: τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς.
ab1858_greece_thessaloniki_macedonia_ladadika_morihovou_square
Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, από τις 8 μμ έως αργά το βράδυ, στην πλατεία Μοριχόβου, στα Λαδάδικα, στη Θεσσαλονίκη, σας περιμένουμε για να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες αλλά και το κοινωνικό έργο των Κοιν.Σ.Επ. της περιφέρειάς μας, ομάδες και κοινωνικές επιχειρήσεις καθώς και τα Δίκτυα Κοιν.Σ.Επ. των όμορων περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας. Θα επικοινωνήσουμε με ανθρώπους που δρουν και δημιουργούν και θα ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις!

Η δράση θα πλαισιωθεί από παρουσιάσεις, εργαστήρια, θεατρικά, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις!

Συνδιοργάνωση: Δίκτυο ΚοινΣΕπ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμος Θεσσαλονίκης.

——————————————————————————————————————————————————–

Υπενθυμίζουμε ότι η δράση υποστηρίζεται από το έργο So New που τελειώνει σύντομα. Κλείνει με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα! Δημιούργησε ένα πρότυπο Κοινοτικό Κέντρο που οργάνωσε, στήριξε και στέγασε έναν μεγάλο αριθμό δράσεων και ενεργειών για την προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Περισσότερες από 100 ομάδες και Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί υποστηρίχθηκαν με δράσεις συμβουλευτικής, επιμόρφωσης, παροχής χώρου και εξοπλισμού, mentoring, δικτύωσης, ή συνδυασμού αυτών. Και ακόμη μετράμε… μετράμε επιτυχίες, αλλά και δυσκολίες ενώ χαρτογραφούμε νέες δυνατότητες!

Μια από τις δράσεις που εντάχθηκε στο έργο, ήταν και το Δίκτυο των ΚοινΣΕπ Κεντρικής Μακεδονίας. Υποστηρίχθηκε στην διεύρυνσή του και ήδη αριθμεί 22 μέλη ενώ άλλες 7 ΚοινΣΕπ είναι υπό ένταξη.
Οι φορείς που υλοποιούν το So New είναι το Κέντρο Εργάνη, οι Γυναίκες σε Δίκτυο, η ΚοινΣΕπ Σπείρα Γης και το Winnet Europe! Το έργο υποστηρίχθηκε από τη αλληλεγγύη / SolidarityNow!

——————————————————————————————————————————————

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι ΚοινΣΕπ:
 ΑΓΡΟΔΙΑΙΤΟΣ ΝΕΦΟΙΠΤΑΜΕΝΟΣ
 ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥ-ΖΗΝ
 BIO-ΡIZA
 ΒΕΡΤΙΣΚΟΣ – ΜΑΖΕΜΑΤΑ
 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
 ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗ
 ΕΛΛΑΝΙΑ ΓΗ – VICTORY FARM
 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
 ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ
 ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΓΗ
 Το ΚΕΠΙΝ
 ΜΟΥΣΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝ
 ΜΥΓΔΟΝΙΑ  ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ
 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 ΣΠΕΙΡΑ ΓΗΣ
 ΣΥΝΟΧΗ
 ARPEGGIO
 ARTIZANS
 DOT2DOT
 ICONS
 ΙΝΖΕΒ
 ΤΕΧΝΗ ΕΝΤΟΣ
 ΆΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
 POST MAN
 ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ
 ART NOISE Επίσης συμμετέχουν:
Ο ΚΟΙΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης
Το Δίκτυο ΚοιΝΣΕπ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Το Δίκτυο ΚοινΣΕπ Δυτικής Μακεδονίας
Το ΚΕΘΕΑ Σχήμα και Χρώμα
Το ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ

Και ο κατάλογός μας συνεχώς μεγαλώνει!