Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο εορτασμός ξεκίνησε με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης, σήμερα, των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ε.α. αντιστράτηγος κος Κωνσταντίνος Στούμπος.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Δημήτρης Γιάννου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης κος Ζουμής, ο Υποστράτηγος της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Δημήτριος Γλύμης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Πέλλας κ. Ιωάννης Βακουφτσής, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων και Οργανώσεων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Μαρούλα Κατσάρα, ο κος Γιώγας, ο κος Τσιβόγλου καθώς και πλήθος κόσμου.
Η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αθηνά Αηδονά δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ακολούθησε εκδήλωση στο ηρώο πεσόντων της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, κατάθεση στεφάνων, τέλεση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράθεση μικρής δεξίωσης στη Λέσχη Αξιωματικών της Μεραρχίας.