Στην Αθήνα μετέφεραν σήμερα τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας ανταποκρι-νόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Φλεβάρη το πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών & κτηνοτρόφων από κάθε γωνιά της χώρας, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, μετά από το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από 11 Ομοσπονδίες Αγρ.Συλλόγων και πάνω από 40 αγωνιστικών μπλόκων από 45 Νομούς της χώρας. Από την Πέλλα έδωσε το αγωνιστικό παρόν ο Αγροτο-κτηνοτροφικός Σύλλογος “ΕΝΟΤΗΤΑ” ( Μπλόκο Γυψοχωρίου ) με τα δικά του πανό και τα συνθήματα διεκδίκησης.

Με συνθήματα όπως : «Αγρότη πολέμα δεν θα σου μείνει στρέμμα», «Εργατιά Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», κ.α., οι αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου έφτασαν με λεωφορεία από όλες της μεριές της Ελλάδα και προχώρησαν προς την πλατεία Βάθης, στο Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκο-νταν το πανό της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που έγραφε: «Στην οργάνωση μας η δύναμη, στον αγώνα αγώνα μας η ελπίδα» και και ακολουθούσαν συνεταγμένα αγρότες από τα μπλόκα από την Μακεδονία, την Στερεά Ελλάδα, την Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόν-νησο και την Θεσσαλία.
Στο συλλαλητήριο αυτό η μικρομεσαία αγροτιά διαδηλώνει δίνοντας απάντηση στην κυβερνητική αδιαλλαξία απέναντι στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης της. Από νωρίς το πρωί κατέφθαναν με κάθε μέσο στην Αθήνα για να διαδηλώσουν την αποφασιστικότητά τους να μείνουν στα χωράφια και τη γη τους.
Στο πλευρό τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Αθήνας με τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και φορείς της κοινωνικής συμμαχίας, που εκφράζουν την συμπαράσταση τους και την αλληλεγγύη τους, διαμηνύοντας ότι ο αγώνας εργατών – αγροτών είναι κοινός απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ.Γ., Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης χαιρέτισαν εκπρόσωποι των μπλόκων από αρκετές περιοχές της χώρας. Από το Μπλόκο της Κουλούρας ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «ενωμένοι ξεκινήσαμε τον αγώνα και ενωμένοι συνεχίζουμε». Από το Μπλόκο των Μαλγάρων ο Κώστας Ανεστίδης σημείωσε: «Δεν μας χωρίζει τίποτα. Από άκρη σε άκρη της χώρας». Αναφέρθηκε στην επίθεση και από τα ΜΜΕ και από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας: «Να ξέρουν ότι οι αγρότες δουλεύουν όλο το χρόνο και σε εμάς δεν υπάρχει παύση». Η Διαμαντούλα Κρητικού, από το Μπλόκο Αμυνταίου Φλώρινας, σημείωσε: «Εμείς δεν κλαψουρίζουμε, ούτε μοιρολογούμε. Να μας αφήσουν να παλεύουμε στα χωράφια μας. Να τα συντηρούμε». Ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, επισήμανε την ανάγκη να πειστούν όλοι για τη σημασία του αγώνα. Ο Χρήστος Κάμτσης, από το Μπλόκο Γυψοχωρίου Πέλλας, σημείωσε: «Ήδη μας φοβούνται. Βάλανε κλούβες και μας φυλάνε» και πρόσθεσε ότι «η συμμαχία που έχουμε πετύχει, η κυβέρνηση την τρέμει». Από το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας ο Κωνσταντίνος Πουρνάρας τόνισε: «Είμαστε εδώ: Αγρότες και λαός. Να πούμε όχι στα μνημόνια που έλεγαν ότι θα σκίσουν» και υπογράμμισε ότι «μας οδηγούν να γίνουμε σκλάβοι στα ίδια μας τα χωριά».
Στην προσπάθεια της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν αυτή την πολιτική να υπονομεύσουν τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις αναφέρθηκε ξεκινώντας την ομιλία του στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθης οΒαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Επιχειρούν να καλλιεργήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και να συκοφαντήσουν την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ότι δήθεν ξεπούλησε τους αγώνες και τα αιτήματα των αγροτών, σημείωσε και τόνισε ότι αυτό που φοβάται η κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν είναι η συμμαχία των αγροτών με τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Ο κοινός αγώνας τους. Όπως είπε, «είναι ορκισμένοι να περάσουν την πολιτική που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια».
Αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες τόνισε ότι αφορούν τις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις. «Όποιος έχει λεφτά, θα πάρει λεφτά», σημείωσε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε τα αιτήματα για το αφορολόγητο και την Κοινωνική Ασφάλιση ως αιτήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους.
Σημείωσε επίσης ότι τα μπλόκα είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ όπως είπε θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη.
«Θα είμαστε μαζί», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα «επιδιώξουμε αυτήν τη συμμαχία να τη στεριώσουμε για να έχουμε τη δύναμη να τους νικήσουμε». Αναδεικνύοντας τη σημασία του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, τόνισε ακόμη ότι είναι υποχρέωση η δημιουργία Αγροτικών Συλλόγων σε κάθε χωριό και η συγκρότηση Ομοσπονδιών. Ο Β. Μπούτας κατήγγειλε επίσης ότι πολλοί αγρότες δεν πήραν την επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο που θα ήταν για αυτούς μια ανάσα, γιατί παρακρατήθηκε για διάφορα χρέη.

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία των μικρομεσαίων αγροτών και εργατικών σωμα-τείων από την πλατεία Βάθης μέσο του κέντρου της Αθήνας προς το Σύνταγμα. Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», «Εργατιά – Αγροτιά – Μια φωνή και μια γροθιά», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι οργάνωση και πάλη». Στην κεφαλή της μαζικής, μαχητικής πορείας βρίσκεται το πανό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο οποίο αναγράφεται: «Στην οργάνωση η δύναμη, στους αγώνες η ελπίδα».