Ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου και σε εφαρμογή του Κανονισμού άρδευσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Μιχάλης Σαμλίδης και ο αντιδήμαρχος Βεγορίτιδας Σωτήρης Μούκας μετέβησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην κωμόπολη της Άρνισσας σε μία ανοιχτή συνάντηση με τους κατοίκους και δη για να ενημερώσουν τους αγρότες επί των οικονομικών, υδρονομείς και χρεώσεις που αφορούν την άρδευση από τα δημοτικά δίκτυα.

Προκειμένου να συνεχίσουν τη χρήση τους ομαλά θα πρέπει να προβούν σε πληρωμή ανά στρέμμα έως τις 15 Απριλίου το ποσό των 3 ευρώ προκαταβολή +3 ευρώ στο τέλος της περιόδου. Το τοπικό συμβούλιο ήταν από την αρχή παρόν με πολύ όρεξη για δουλειά στα προβλήματα που ταλανίζουν όλα αυτά τα χρόνια στο θέμα της άρδευσης, με τον Πρόεδρο Νίκο Παπαγιαννίδη, τον κο Μπόγια και την κα Λυμπάρη (+ τα μέλη) καθώς όποιος έρχονταν του έδιναν τον κανονισμό ανά χείρας και κατέγραφαν την παρουσία του. Η αλήθεια είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες-παραγωγοί δεν ήταν πάρα πολλοί για να ακούσουν καθώς και να προτείνουν με επιχειρήματα νέες ιδέες για τη νέα αυτή αρδευτική περίοδο, υπήρχε όμως μια εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Οι αντιδήμαρχοι αφού ενημέρωσαν πως έχουν τα πράγματα άφησαν τους κατοίκους να επιχειρηματολογήσουν. Το θέμα της άρδευσης είναι πολύ σημαντικό και χρειάζονται άνθρωποι κλειδιά οι οποίοι ενδιαφέρονται ουσιαστικά για να μην υπάρχουν τα προβλήματα του παρελθόντος, επίσης χρειάζεται παιδεία αλλά και φιλοτιμία από όλους. Μέριμνα να καταγραφούν τυχόν διαρροές από τις πομόνες και τις σωληνώσεις του δικτύου. Κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου θα υπάρχει βιβλίο όπου θα καταγράφονται οι κιλοβατώρες που κατανάλωσε ο αγρότης-παραγωγός καθώς θα γνωρίζει ποιος ποτίζει την ώρα εκείνη αλλά και για πόση ώρα. Συζητήθηκαν πολλά θέματα και έπεσαν στο τραπέζι πολλές ιδέες. Είναι πολύ σημαντικό να πληρωθούν οι προκαταβολές έτσι ώστε να αρχίσει κανονικά η αρδευτική περίοδος, έτσι αν τυχόν κάποιος αγρότης-παραγωγός δυσκολεύεται πάρα πολύ να πληρώσει αυτήν την προκαταβολή για τον άλφα ή βήτα λόγο θα μπορεί ο Δήμος Έδεσσας να τον βοηθήσει σε λογικά πλαίσια. Οι υδρονομείς είναι το άλφα και το ωμέγα και για να μην υπάρχει κάποιος ψόγος όσον αφορά τις προσλήψεις, τα τοπικά συμβούλια θα επωμιστούν αυτό το κομμάτι μιας και γνωρίζουν καλύτερα ποιος πρέπει να κάνει αυτή τη δουλειά. Στην εκδήλωση-ενημέρωση παρευρέθηκε επίσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Παπαδόπουλος. Οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα!