Ο κύριος Γιάννου όπως συνηθίζει απάντησε στο δημοσίευμα μου με γενικότητες και διάφορα βαρύγδουπα χωρίς όμως να απαντά στην ουσία των ερωτήσεων μου.

Ισχυρίζεται λοιπόν:

1) ¨Κατ’ αρχάς δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μηχανικός για να καταλάβει ότι τα παράθυρα με παντζούρια που πρόσφεραν οι άλλοι συμμετέχοντες είναι πιο ακριβά από τα παράθυρα χωρίς παντζούρια που προσέφερε ο κ. Τάνης! Προφανώς υπήρξε αστοχία στις προδιαγραφές, κάτι που διορθώθηκε και προχωρήσαμε εκ νέου στη διαδικασία, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει ο κ. Τάνης και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος¨

Όπως θα δείτε στην παρακάτω περιγραφή του έργου δεν αναφέρεται πουθενά τοποθέτηση παντζουριών. Αν οι συνάδελφοι μου έκαναν προσφορά με παντζούρια πιθανόν να έκαναν προσφορά για άλλο έργο.

Η προσφορά μου αφορούσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που περιγράφονται διαφορετικά θα αποτελούσα παγκόσμια πρωτοτυπία!

Επίσης θα ήθελα να πω ότι έχω σε μεγάλη εκτίμηση την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς και με εκπλήσσει δυσάρεστα η απαξίωσή της με αναφορές σε ¨αστοχίες¨ και με φράσεις ¨δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μηχανικός¨!

Αν η υπηρεσία έκανε κάποιο ανθρώπινο λάθος μπορούσε η ίδια να ακυρώσει τη διαδικασία και δεν χρειαζόταν να το κάνει ο ¨Δήμαρχος όλων των Δημοτών¨

2) Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων αυτής της Δημοτικής Αρχής τα πάντα γίνονται με διαφάνεια. Η διαφάνεια είναι θέμα αρχής για τη διοίκηση του Δήμου Έδεσσας και κανείς δεν μπορεί να της προσάψει το παραμικρό.

Η διαφάνεια και οι αναρτήσεις στη διαύγεια και στον Προμηθέα είναι θέμα υποχρέωσης από το νόμο και στο αυτονόητο τα ¨θέματα αρχής¨ είναι περιττά!

3) Κάποιοι υπάλληλοι επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προτιμούν να εργάζονται απογευματινές και βραδινές ώρες, προκειμένου να μην συγχρωτίζονται με το κοινό και τους άλλους υπαλλήλους. Αυτός είναι ο λόγος των αναρτήσεων στη Διαύγεια κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι υπάλληλοι καλώς εργάζονται απογευματινές ώρες και αναρτούν τα έργα τις ώρες εργασίας τους.

Αφού η διοίκηση του Δήμου επιθυμεί τη δημοσιότητα μπορεί να αφήσει περιθώριο τουλάχιστον μίας εργάσιμης μέρας ώστε να συμμετέχουν περισσότεροι επαγγελματίες προς όφελος του Δήμου. Εκτός στόχος της είναι να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ απευθείας ανάθεσης που σήμερα κατέχει ο ίδιος με 53 λεπτά!

Κύριε Δήμαρχε όπως γνωρίζετε οι ελεύθεροι επαγγελματίες σήμερα παλεύουμε με τα κύματα και δύσκολα πολλοί από εμάς θα επιβιώσουν.

Ακόμα και ένα μικρό έργο η μία μικρή προμήθεια στην τοπική αγορά μπορεί να είναι σανίδα σωτηρίας.

Η ακύρωση ενός έργου την ίδια στιγμή που ολοκληρώνονται ταχύτατα άλλες αναθέσεις σε συζύγους υποψηφίων σας δημιουργούν άσχημες σκέψεις και δεν ικανοποιούν το περι δικαίου αίσθημα.

Εύχομαι ειλικρινά άλλος άνθρωπος της αγοράς να μην τύχει τέτοιας αντιμετώπισης με υπογραφή Δημάρχου!

Γιώργος Τάνης

Μέλος Κοινωνία σε Κίνηση