ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΡΟΔΗΛΩΝ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗ COVID-19 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» ( υπ’ αριθ. 4739/3-9-2020 απόφαση Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας ), υποβλήθηκαν οι σχετικές αιτήσεις από τους πληττόμενους επιχειρηματίες.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της παραπάνω Δράσης, αρκετοί αιτούντες απορρίφθηκαν χωρίς να μοριοδοτηθούν λόγω πρόδηλων σφαλμάτων που έκαναν κατά την διαδικασία υποβολής των αιτήσεών τους ( π.χ. λάθη : στην αναγραφή ΑΦΜ, προσωπικών στοιχείων, επωνυμία επιχειρήσεων κτλ ). Πολλοί μάλιστα εξ αυτών, εφόσον οι αιτήσεις τους αξιολογούνταν, είχαν όλες τις προϋποθέσεις ένταξης ακόμη και με την μέγιστη τιμή επιχορήγησης των 50.000 ευρώ, αφού η μοριοδότηση που θα ελάμβαναν θα ξεπερνούσε κατά πολύ την βάση ένταξης στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Ακολούθως, ενώ υπέβαλαν εμπρόθεσμα ενστάσεις προκειμένου τα λάθη να διορθωθούν, μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση, αλλά φημολογείται έντονα ότι οι συγκεκριμένες ενστάσεις δεν θα εξετασθούν καθόλου λόγω Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

Εάν τελικά αυτό συμβεί, είναι σαφές ότι θα πρόκειται για μεγάλη αδικία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι ουσιαστικά τιμωρούνται εξαιτίας ενός μικρού σφάλματος και μένουν εκτός επιχορήγησης, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, οι οποίες επλήγησαν βάναυσα από τον covid-19, καθώς πρόκειται για τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, ξενοδοχεία, κτλ.

Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό και επιβεβλημένο να εξετασθούν οι συγκεκριμένες ενστάσεις και να μοριοδοτηθούν οι αιτήσεις, ώστε όσες πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν και να επιδοτηθούν.

 

Κατόπιν αυτών,

ΖΗΤΕΙΤΑΙ από τους συναρμόδιους Υπουργούς:

Να κάνουν αποδεκτό το ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ αίτημά τους: Να εξετασθούν οι ενστάσεις τους και να μοριοδοτηθούν οι αιτήσεις τους ώστε όσες, πέραν ενός τυπικού και προδήλως αθέλητου λάθους, πληρούν τις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, να ενταχθούν και να επιδοτηθούν. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης, της μακράς διάρκειας της πανδημίας και των αλυσιδωτών επιπτώσεών της, καθίσταται παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος, αυτές οι μικροεπιχειρήσεις να κλείσουν οριστικά, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για τους επιχειρηματίες, τους απασχολούμενους και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται.