Η Διοίκηση του εργατικού κέντρου Πέλλας στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.  Οι συνάδελφοι δίνουν εδώ και δυο χρόνια έναν τιτάνιο αγώνα, για να εξασφαλίσουν την εργασία τους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.  Τώρα όμως που ο αγώνας τους βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο.  Η κυβέρνηση ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές εξέφρασε την απόφαση της να απολύσει  άμεσα 1080 εργαζόμενους, της ΛΑΡΚΟ όπως επίσης και να πετάξει στο δρόμο 300 οικογένειες από τις εργατικές κατοικίες της εταιρείας προκειμένου να ικανοποίηση το πάγιο αίτημα των επενδυτών να απαλλαχθούν από τα βαρίδια- εργαζομένους.

Demonstration by workers of LARCO Industries, in Syntagma, Athens, on June 13, 2020 / Συλλαλητήριο εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στο Σύνταγμα, Αθήνα, στις 13 Ιουνίου, 2020

Είναι ξεκάθαρη η επιλογή της κυβέρνησης , αντί για μετρά στήριξης των εργαζομένων χαρίζει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζομένους με δικαιώματα.

Η μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία της χώρας μας ξεπουλιέται στους ιδιώτες, γεγονός που υπονομεύει ακόμη και τις δυνατότητες της ίδιας της χώρας για ανάκαμψη.

Το  εργατικό κέντρο Πέλλας καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ .

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις των αγώνα των συναδέλφων για την επιβίωσή τους.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ πε ΠΕΛΛΑΣ