Νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την πρόσφατη δημόσια ανακίνηση του Πατριαρχείου με την σύμφωνη θέση του Αρχιεπισκόπου των Σκοπίων Στέφανο, αποκτούν υπόσταση.

Η αναγνώριση της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ανακίνησε εντάσεις στους χώρους της τοπικής εκκλησίας που δεν φαίνεται να προκύπτει αποδεκτή λύση από το Βελιγράδι και τα Σόφια.

Ερωτάται η κυβέρνηση: “είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά προβλήματα  που ενδεχομένως προκύψουν από την εξέλιξη των γεγονότων;”

 

Η μέχρι τώρα στάση της στο θέμα δείχνει ότι η ολιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων  αφήνουν αρνητικές εικόνες σε ένα ευαίσθητο θέμα με κίνδυνο να βρεθεί η χώρα σε μια νέα δίνη ξαφνικών εξελίξεων που θα είναι για ακόμη μια φορά ουραγός στην διεθνή πολιτική σκηνή.

Η αγωνία των πολιτών συμπληρώνεται με άλλο ένα πρόβλημα που αντικαθιστά τους ιερούς κανόνες με τις κοσμικές και προσωπικές επιδιώξεις.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την αδιαφορία και την ελλιπή στήριξη της κυβέρνησης προς το οικουμενικό πατριαρχείο του οποίου οι αποφάσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εκκλησιαστικό παράδοση και τους ιερούς κανόνες.

 

Δήμος ΚυριλίδηςΥποψήφιος Βουλευτής Πέλλας