Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πρόκειται να συμμετάσχουν στις Εκθέσεις MDF EXPO 2022 – MEAT & GRILL DAYS 2022 – DAIRY EXPO 2022 – FROZEN FOOD 2022 που θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, που βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λαμβάνει μέρος στις εκθέσεις αυτές, δίνοντας την ευκαιρία σε παραγωγούς της επικράτειας της να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

Πρόκειται για εκθέσεις MDF EXPO 2022 που απευθύνονται στους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος και των προϊόντων του “MEAT & GRILL DAYS”, της γαλακτοκομίας και τυροκομίας “DAIRY EXPO”, των κατεψυγμένων προϊόντων “FROZEN FOOD” και της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας “FOOD LOGISTICS”.

 

Σκοπός της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών ποιοτικών προϊόντων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και της Π.Ε. Πέλλας, που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Τα προϊόντα των Επιχειρήσεων της Π.Ε. Πέλλας που μπορούν να συμμετάσχουν στην έκθεση είναι:

Προϊόντα κρέατος (μπιφτέκια, σουβλάκια, γύρος, αλλαντικά, λουκάνικα κλπ), πουλερικά, ελληνικές φάρμες, σφαγεία εμπορίας κρέατος, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, gourmet delicatessen, κατεψυγμένα τρόφιμα (λαχανικά, φρούτα, προϊόντα ζύμης  κ.ά.) καθώς και γενικά προϊόντα αγροδιατροφής.

 

Κατά τη διεξαγωγή της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμοί, σεμινάρια, ημερίδες, επιδείξεις τεμαχισμού κρέατος και παραγωγής τυριού κ.ά., οι οποίες δίνουν προστιθέμενη αξία στην έκθεση και επιπλέον ενδιαφέρον στους επισκέπτες. Το εκθεσιακό αυτό γεγονός πραγματοποιείται με την υποστήριξη όλων των επαγγελματικών φορέων του κρέατος, του γάλακτος και της αγροδιατροφής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Η προβολή των προϊόντων της κάθε Επιχείρησης θα γίνει σε ξεχωριστό σταντ περίπου 10 τ.μ. με την επιμέλεια της ίδιας της επιχείρησης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων.

 

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 250€ χωρίς το ΦΠΑ και θα περιλαμβάνει:

 

Την κατασκευή του περιπτέρου με βασικό εξοπλισμό (πάγκος, τραπέζι, καρέκλες, ράφια)

Διαχωριστικά πάνελ ανά εκθέτη σε διχρωμία

Φωτισμό και παροχή ρεύματος στα περίπτερα

Επιγραφή με επωνυμία εκθέτη/ εκτύπωση λογοτύπου/ εκτύπωση αφίσας 1μ Χ 2,5μ.

Σήμανση περιπτέρου με τα διακριτικά της περιφέρειας και του παραγωγού

Αποθήκη ατομική ανά εκθέτη

100 δωρεάν προσκλήσεις ανά εκθέτη

Εγγραφή στον κατάλογο εκθετών και στην ψηφιακή έκθεση

Καινούρια μοκέτα χρώματος μπλε (ή όποιο άλλο χρώμα υποδείξει η αναθέτουσα αρχή)

Parking εκθετών

Καθημερινό καθαρισμό περιπτέρου

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις

Συνεργείο παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων

Πρόσκληση σημαντικών αγοραστών για την επίσκεψη στο περίπτερο της ΠΚΜ με οργάνωση προκαθορισμένων Β2Β συναντήσεων.

 

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί, τυποποιηθεί και μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπει σε άλλη Περιφέρεια.

 

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη έκθεση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα πρέπει να αποστείλουν τη δήλωση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη το συντομότερο δυνατό στα e-mail: [email protected] ή [email protected] και όχι αργότερα από την Παρασκευή  01 Ιουλίου 2022.

 

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας από την Περιφέρεια.