Η Ορθόδοξη Πίστη και οι ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου, την ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, μια γιορτή πολύ σημαντική για την εκκλησία και το έθνος μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού στην πόλη μας όπου περιλάμβανε μέρος, η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η κατάθεση στεφανιών, η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ηρώων πεσόντων, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους κατά τους αγώνες του Έθνους, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στον χώρο της Μεραρχίας παραβρέθηκαν ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού και Υποστράτηγος Αριστείδης Ηλιόπουλος, ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης και Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σαμλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας Πέτρος Γαλανός, ο Διοικητής της Π.Υ. Έδεσσας, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Καρασμάνης και Λάκης Βασιλειάδης, στρατιωτικές, αστυνομικές και εκπαιδευτικές αρχές καθώς και μαθητές από σχολεία όπου παρακολούθησαν την παρουσίαση στρατιωτικού προσωπικού, στρατιωτικά οχήματα και συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού παρέθεσε στους παρευρισκόμενους δεξίωση.

Ο Διοικητής και Υποστράτηγος της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Αριστείδης Ηλιόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Σαμλίδη που εκπροσώπησε επάξια τον Δήμο μας