Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Πέλλα, τράβηξαν το ενδιαφέρον στην κορυφαία διοργάνωση

Η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από την ουσιαστική σύμπραξη των κρατικών φορέων και των επιχειρήσεων, ώστε να προαχθεί και να επιταχυνθεί ο παράγοντας καινοτομία, ήταν ο κεντρικός στόχος του 31ου επιχειρηματικού και οικονομικού Πολυσυνεδρίου Money Show που διεξήχθη στις 27, 28 & 29 Ιανουαρίου 2023, στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των ομιλητών της κορυφαίας διοργάνωσης, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής,  ο οποίος αναφέρθηκε στις «Προκλήσεις και προοπτικές στον τουρισμό και στην αγροδιατροφή . Καινοτομίες και καλές πρακτικές για έναν βιώσιμο τουρισμό στην Πέλλα», προκαλώντας το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Πέλλα, στους τομείς του τουρισμού και της μεταποίησης.

Ο κ. Τζαμτζής παρουσίασε πίνακες με στοιχεία της αγροτικής παραγωγής στην Πέλλα, της επιχειρηματικής δυναμικότητας και των δυνατοτήτων περαιτέρω  ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Τόνισε ότι «η Πέλλα και η Μακεδονία γενικότερα, διαθέτει ένα ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του εγχώριου και του διεθνούς ανταγωνισμού. Αυτό το αβαντάζ ακούει στο όνομα «Μέγας Αλέξανδρος» και είναι αξεπέραστο brand name στο πεδίο του τουρισμού».

Καταλήγοντας ο κ. Τζαμτζής επισήμανε ότι «Μερικές φορές συζητάμε για τα πολύ μεγάλα, αλλά εγκαταλείπουμε τα μεσαία και τα μικρά, με αποτέλεσμα να μην κάνουμε εκείνα τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Για αυτό αποφασίσαμε στην Πέλλα, να αφήσουμε πίσω μας τους αδιέξοδους μαξιμαλισμούς και να χαράξουμε νέα στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης, πατώντας στέρεα πάνω στους δύο κύριους άξονες, που αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Πέλλας, τον Τουρισμό και την μεταποίηση της αγροτικής παραγωγής.

Για εμάς» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας «είναι ζήτημα αυτοσυνειδησίας, αυτοπεποίθησης και τοπικής αποφασιστικότητας.

Η Πέλλα, λοιπόν, αποτελεί λαμπρό πεδίο ευρείας οικονομικής ανάπτυξης και προσφέρει βιώσιμες επενδυτικές ευκαιρίες, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς».