ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: 10:30 π.μ. 

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (Πλατεία ΕΠΟΝ – Πεζόδρομος) ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ (Μικροί Καταρράκτες)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Απέναντι σε αυτή τη νέα αντεργατική επίθεση, ενώ ακόμα ο λαός μετράει τις πληγές του από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, με το κράτος ικανό να ξεσπιτώνει, να καταστέλλει, να μας βουλιάζει στην ακρίβεια, να μας μπλέκει σε πολέμους ιμπεριαλιστών αλλά ανίκανο για τη στοιχειώδη πολιτική προστασία σε πλημμύρες, φωτιές, προστασία της ανθρώπινης ζωής…

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Δεν θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα και την αποκτήνωση. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Εμείς επιβάλλαμε να μην περάσει στα ψιλά το έγκλημα στα Τέμπη, εμείς φωνάξαμε για το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, εμείς εμποδίσαμε τα funds να αρπάξουν τα σπίτια του λαού, εμείς οργανώνουμε την αλληλεγγύη στις φωτιές και τις πλημμύρες. Τη δύναμη μας την ξέρουν και την υπολογίζουν και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι πλάι σε κάθε αντεργατικό χτύπημα, φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους ενισχύοντας την καταστολή και την τρομοκρατία. Τρέμουν την οργανωμένη μας απάντηση!

Έχουμε φωτεινά παραδείγματα που νόμοι έμειναν στα χαρτιά, που αγώνες νίκησαν (cosco, efood, οικοδόμοι, ΛΑΡΚΟ), που βάλαμε εμπόδια σε απολύσεις, απληρωσιές, χειροτέρευση εργασιακών συνθηκών, αυθαιρεσίες. Αυτό θα κάνουμε και τώρα γιατί οι εργαζόμενοι έχουμε οδηγό το πως θα μπορούσαμε να ζούμε στον 21ο αιώνα, αν αξιοποιούνταν όλη αυτή η πρόοδος και η τεχνολογία που περνάει από τα χέρια μας για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ 13 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ – 6 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΧΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΩΡΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 74.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Η πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίζει αυτό το τερατούργημα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η εγκληματική πολιτική της δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης. Αυτή γεννά τα εγκλήματα στα Τέμπη, στη Δαδιά, στη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια που κατατρώει τις ζωές μας.

Συνάδελφοι, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καλούμε κάθε συνάδελφο να μπει στη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης αυτού του αγώνα. Μαχητικά προχωράμε και διαδίδουμε το απεργιακό κάλεσμα. Γυρνάμε πλάτη στις γνωστές συνδικαλιστικές ηγεσίες που κωφεύουν στα καλέσματα των συνδικάτων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ εδώ και εβδομάδες, να αποδεχτούν έστω και τώρα την πρόταση για προκήρυξη απεργίας. Στις δυνάμεις που δεν είπαν λέξη τόσο καιρό για το νομοσχέδιο – έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας.

Μαζί με την οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες στη Θεσσαλία θα οργανωθεί η αντίσταση και ο απεργιακός ξεσηκωμός:

  • Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.
  • Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που μετρά δολοφονημένους και αγνοούμενους. Υπεύθυνοι για αυτό είναι η Ε.Ε., η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
  • Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

 

ΟΙ ΖΩΕΣ μας ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ τους!

Αυτό το σύνθημα θα κυριαρχήσει και πάλι στους αγώνες μας!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα Εργατικά Κέντρα του νομού Πέλλας , σε όλα τα Σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να πάρουν τώρα απεργιακές αποφάσεις για τις 21 Σεπτέμβρη, χωρίς καμία καθυστέρηση να πάρουν μέρος στον αγώνα για απεργιακό ξεσηκωμό.

 

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

μαζί με δεκάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα

 που έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις.

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων μας στο νομό, 10:30 π.μ. στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά