Το βραβείο “Innovation for Society Award” με χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000 ευρώ θα χορηγήσει το One Stop Liaison Office του Μηχανισμού Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της νέας δράσης ανοιχτής καινοτομίας “Confluence Challenge”.

Η Δράση Ανοιχτής Καινοτομίας Confluence Challenge των Κέντρων Ικανοτήτων “Architectural Aluminium Academy” και “I4byDesign” προσφέρει τη δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ερευνητές να συνεργαστούν και να αναπτύξουν από κοινού καινοτόμες λύσεις για τις πολύπλοκες τεχνολογικές και όχι μόνο προκλήσεις της βιομηχανίας, τις οποίες έχουν θέσει οι πολυεθνικές βιομηχανίες ALUMIL, ISOMAT και KLEEMANN.

Όπως ανακοινώθηκε στην αναλυτική παρουσίαση της συγκεκριμένης δράσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι συμμετέχοντες θα υποστηριχθούν μέσω ενός προγράμματος επιτάχυνσης δύο μηνών και οι καλύτερες λύσεις που θα επιλεγούν θα μοιραστούν το ποσό των 30.000 € σε χρηματικά έπαθλα.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής   στη συγκεκριμένη Δράση στο σύνδεσμο https://confluence-challenge.net/apply  έως και τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι προεπιλεγμένες ομάδες. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του Δεκεμβρίου 2023 με την απονομή των Βραβείων.

 Το One Stop Liaison Office του Μηχανισμού Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στα Βραβεία με την προσφορά του χρηματικού ποσού των 5.000€ για το βραβείο Innovation for Society Award στην ομάδα της οποίας το προϊόν ή η υπηρεσία θα κριθεί ότι έχει το μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Οι προκλήσεις για τις οποίες το One Stop Liaison Office αναζητά λύσεις είναι οι εξής:

– Ανάπτυξη χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον

– Προσβασιμότητα

– Κίνδυνοι για την υγεία

– Έλλειψη πόρων: Εξάρτηση, υψηλές τιμές

– Αστικοποίηση / Ανθεκτικότητα

– Ψηφιακές τεχνολογίες (AI, cloud, ML κ.ά.) για όλους.

Επιπλέον, θα απονεμηθούν τα παρακάτω βραβεία:

– Το Confluence Excellence Award, αξίας 15.000€, στην ομάδα που υπερέχει σε όλα τα κριτήρια αξιολόγησης, για κάποια από τις έντεκα (11) προκλήσεις που έχουν θέσει οι τρεις πολυεθνικές βιομηχανίες.

– Το Market Disruption Award, αξίας 5.000€, στην ομάδα της οποίας το προϊόν ή η υπηρεσία είναι το πιο ανατρεπτικό και παρουσιάζει τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά.

– Το Technology Innovation Award, αξίας 5.000€, προσφορά του Κέντρου Καινοτομίας  και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης Thess INTEC, στην ομάδα που θα αναπτύξει το πιο καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία.

          Συνεχή ενημέρωση σε θέματα καινοτομίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν στην ιστοσελίδα του One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  https://www.ris3rcm.eu/, στην πλατφόρμα διερεύνησης τάσεων www.horizonscanning.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/RIS3RCMakedonia

TWITTER: https://twitter.com/RIS3RCMakedonia

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα τηλέφωνα:

– Μαντζανάκης Σταύρος  2313 319668

– Λαγκάνη Χριστίνα 2313 319667

– Φωτιάδης Στέφανος 2313319667

– Γουλάπτση Μαρία 2313 319705