4 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


Μια όμορφη και συνάμα ενδιαφέρουσα συνάντηση ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, ύστερα από πρόσκληση της εκπαιδευτικού Ζάχου Χρυσάνθης!


Η πρόεδρος του Συλλόγου, Καλτσά Αικατερίνη και ο αρμόδιος στον τομέα διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς του Δήμου Έδεσσας, Λυτρίδης Ιωάννης συναντήθηκαν με τα παιδιά, κι αφού συνομίλησαν μαζί τους, δίνοντας όσο ήταν εφικτό, λόγω περιορισμένου χρόνου, τις σωστές βάσεις για να μάθουν κυρίως να σέβονται τα ζώα και πώς να έρχονται σε επαφή με σκύλους και γάτες, μοίρασαν αναμνηστικά φυλλάδια. Οι απορίες και οι απόψεις των μαθητών πολλές, ευχόμαστε να υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση!


Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους εκπαιδευτικούς: Αλεξίου Αναστάσιο (Ε’ τάξη), Λαμπή Αργυρώ (Α’ τάξη), Μαλαματά Κωνσταντίνο (Γ’ τάξη), Μπουνόβα Γλυκερία (Γ’ τάξη) και Ζάχου Χρυσάνθη (ολοήμερο τμήμα) και όλους τους μικρούς μας φίλους, που συμμετείχαν στην ενημέρωση!


Ευελπιστούμε να παραβρεθούμε και σε άλλα σχολεία του δήμου μας. Για να μπορούμε να συμβιώνουμε, ως κοινωνία, αρμονικά με τα ζώα, η ανάγκη για ενημέρωση σε μικρές ηλικίες (και όχι μόνο), με σκοπό το σεβασμό και την ευαισθητοποίηση απέναντί τους, επιβάλλεται και όχι μόνο όταν φτάνει η 4η Οκτωβρίου κάθε έτους! Ας είναι αυτή η μέρα, απλά η έναρξη της σχολικής/φιλοζωικής περιόδου 2023-2024!

τηλ. επικοινωνίας: 6986746436

e-mail: [email protected]

*Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά, μπορούν να γίνουν μέλη του συλλόγου μας με ετήσια συνδρομή 20 ευρώ ή να συνδράμουν με το οποιοδήποτε ποσό το σκοπό μας. Ακόμη και ένα ευρώ είναι όφελος, για τα ζωάκια που βρίσκονται σε ανάγκη, είτε πρόκειται για αδέσποτα, είτε για δεσποζόμενα, είτε για άγρια.

**Τα αδέσποτα που βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον εντός των ορίων του Δήμου Έδεσσας, καθώς και αυτά που φιλοξενούνται στο καταφύγιο ή σε κάποιον άλλο χώρο, δίνονται προς υιοθεσία, σε συνεργασία με το Δήμο, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.