Στην Πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων /Κορασίδων συμμετείχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 29/9-1/10 οι αθλητές του Α. Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ Τρυφωνίδης Θέμης και Τσακίρης Νικόλας με τη συνοδεία της προπονητριάς τους Μπιρόζη Ιορδάνας.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθηνα για τις κατηγορίες Παίδων κορασίδων γεννηθέντες από το 2009-2011 σύμφωνα με τις κατηγορίες ύψους και με σκοπό την Πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τέλος του μήνα στη Σερβία.
 Στο τελικό της κατηγορίας -1.80cm κατάφερε να φτάσει ο Τρυφωνίδης Ευθύμιος μετά χρονιά από τρεις αγώνες  και ενώ ήταν σε πολυ καλή μερα  και μετά από δυο νικηφόρους αγώνες  έχασε στον τελικό και έμεινε στη 2η θέση της κατηγορίας. Το αργυρό μετάλλιο δυστυχώς του στέρησε την Εθνική Ομάδα και τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αφού η εθνική ομάδα απαρτίζεται από τους πρώτους κάθε κατηγορίας. Ωστόσο το μικρό της ηλικίας του Τρυφωνίδη μας αφήνει να ελπίσουμε πολλα για την ερχόμενη χρονιά.
Ενώ την κατηγορία των 1.72cm αγωνίστηκε ο Τσακίρης Νικόλας του Α. Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ, δεν βρέθηκε όμως σε καλή μέρα και έμεινε εκτός από τον πρωτο αγώνα.
Ήταν το πρωτο πρωταθλημα της σεζόν ενώ ακολουθούν αυτό το μήνα το ανοιχτό πρωταθλημα της ΕΤΑΒΕ και τον Νοέμβριο το Πανελλήνιο Πρωταθλημα Π/Κ 2023.
Αναμένουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στις επερχόμενες διοργανώσεις.