ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΞΑΝΑ…

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ.

Για άλλη μια φορά, τα σωματεία μας και φορείς της περιοχής συναντιόμαστε στο δρόμο του αγώνα, παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση σωτηρίας του δημόσιου χαρακτήρα των δομών υγείας στο νομό μας. Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση και το κλείσιμο καμιάς κλινικής, κανενός Κέντρου Υγείας, κανενός νοσοκομείου μας. Συνεχίζουμε και οργανώνουμε τον αγώνα για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με ακόμα πιο δυναμικές μορφές δράσης.

Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα από τον Υπουργό Υγείας, την Κυβέρνηση, από τους τοπικούς βουλευτές και άλλους αρμόδιους που κάθε λίγο δίνουν κούφιες υποσχέσεις ότι από την θέση που είναι θα δώσουν λύση στα αιτήματα μας, αιτήματα δίκαια που ακουμπούν στις ουσιαστικές ανάγκες του λαού μας, που περήφανα και ακούραστα τα τελευταία χρόνια τα διεκδικεί μέσα από πολύμορφες δράσεις που καλούν τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής.

Παραμένει κλειστή η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Έδεσσας. Σε αυτό προστέθηκε η αναστολή των τακτικών χειρουργείων. Οι λίστες αναμονής για μια επέμβαση παγώνουν, καθώς υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι. Στα πρόθυρα απόλυτης διάλυσης η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Γιαννιτσών με ένα μόνο παθολόγο. Χωρίς ογκολόγο το ογκολογικό ιατρείο. Παρόμοια προβλήματα και στο ακτινολογικό. Συνεχείς μετακινήσεις γιατρών, εξοντωτικές εφημερίες, εξουθενωμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, παραιτήσεις, ασθενείς που αφήνονται ουσιαστικά στο έλεος της μοίρας τους.

Διεκδικούμε ένα αναβαθμισμένο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο τον λαό. Απαιτούμε τώρα να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, να στελεχωθούν με πλήρες προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Να ανοίξει άμεσα η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Έδεσσας. Να λειτουργήσουν ουσιαστικά όλες οι κλινικές στα δύο νοσοκομεία, καλύπτοντας όλες τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε υλικοτεχνική υποδομή.

Την κοροϊδία του υπουργού, στελεχών της κυβέρνησης, τοπικών βουλευτών για την προκήρυξη κάποιων προσλήψεων που αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία μας και στα Κέντρα Υγείας αποκαλύπτουν οι υγειονομικοί, που κάθε τόσο μας ενημερώνουν συγκεκριμένα για τις ελλείψεις, χαρακτηρίζοντας αποσπασματικές τις όποιες προκηρύξεις, αφού είναι ελάχιστες για να καλύψουν το σύνολο των κενών.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Για να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου στέλνουν γιατρούς με «εντέλλεσθε» από τα Γιάννενα. Δεν λειτουργεί ο αξονικός – μαγνητικός τομογράφος του ΓΚΝ Νίκαιας και παραδίδεται σε ιδιώτες για να λειτουργήσει. Βλέπουμε τις μισές χειρουργικές αίθουσες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να είναι κλειστές, την ΩΡΛ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» να κλείνει, βλέπουμε να πέφτουν ταβάνια στο κεφάλι, όπως στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, βλέπουμε τα όσα συμβαίνουν στο «Βενιζέλειο» στην Κρήτη, μια κατάσταση τραγική και εκρηκτική  στα νησιά του Αιγαίου, βλέπουμε 1000 εργαζόμενους του ΕΟΔΥ να τους πετάνε στο δρόμο…και άλλα πολλά.

Το έγκλημα απέναντι στην Υγεία του λαού έχει ονοματεπώνυμο:

Εμπορευματοποίηση της Υγείας!

Έγκλημα με την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και με την υπογραφή και των προηγούμενων κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και άλλων που παρουσιάζονται τώρα σαν σωτήρες, όταν τα προεκλογικά τους προγράμματα για την Υγεία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την πολιτική που ήδη υλοποιείται. Όλοι αυτοί σε σκυταλοδρομία προώθησαν και έχουν στόχο να προωθήσουν την υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας, στηρίζουν τα κέρδη της ιδιωτικής Υγείας ενώ την ίδια ώρα θεωρούν “κόστος” την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τη στελέχωση των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι ελλείψεις που παρουσιάζονται δεν είναι τυχαία γεγονότα, όπως θέλουν κάποιοι να μας πείσουν. Είναι σκόπιμη πολιτική κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2013 μέχρι το 2023 υπάρχουν 20.000 λιγότεροι μόνιμοι υγειονομικοί, ενδεικτικό για το πως λογίζεται η υγεία του κόσμου. Την ίδια ώρα που αυτή τη δεκαετία έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση σε κέρδη τεράστιων ιδιωτικών ομίλων που ασχολούνται στον τομέα της Υγείας.

Στο έδαφος της εμπορευματοποίησης και του «πάρτι» κερδών που στήνουν τα κοράκια της Υγείας πάνω στις ανάγκες του λαού, με τις ευλογίες κράτους και κυβερνήσεων, απαντάμε με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας. Απαντάμε με δυναμική συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, γίνοντας ένα με τους υγειονομικούς και τους  συνανθρώπους μας σε ολόκληρη την Ελλάδα που βρίσκονται σε αναβρασμό κινητοποιήσεων για να στηρίξουν τον δημόσιο  και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας, για να παλέψουν για τις δομές υγείας του τόπου τους.

Γιατί τόσα χρόνια η πραγματικότητα το έχει αποδείξει. Δεν μπορούμε να στηριχτούμε σε όλους αυτούς που νομοθετούν σε βάρος μας μέσα στη Βουλή, σε αυτούς που μας τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» ότι δήθεν και οι ίδιοι κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν στελεχωμένα τα νοσοκομεία μας, ενώ είναι αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους σε κάθε βήμα που γίνεται και οδηγεί στην υποβάθμιση των δομών υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Τώρα είναι η ώρα για δράση. Τώρα είναι η ώρα για αγώνα για την ίδια μας τη ζωή!

Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά να μη μείνει θεατής στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής του. Να μπει στη μάχη. Να παλέψουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά και να απαιτήσουμε να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα μας για την εδώ και τώρα ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή, για νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα, που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε όλο τον λαό, χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

 

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ (Ε.Ν.Ι.Π.)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ