Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων
από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (29-02-24) έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Για την αντιμετώπιση των Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας βρίσκεται σε ετοιμότητα τόσο με τα μηχανήματα του όσο και με το ανθρώπινο δυναμικό. Παρακαλούνται για λόγους ασφάλειας οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο διαρκούν τα παραπάνω φαινόμενα. και να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!

Όταν συναντάτε μια ιρλανδική διάβαση

  • Δίνετε την απαιτούμενη προσοχή.
  • Μην διασχίζετε μια ιρλανδική διάβαση πεζή ή με όχημα, όταν κατακλύζεται από νερά. Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή σας!
  • Μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητες του οχήματός σας.
  • Είναι προτιμότερο να κάνετε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω επιλέγοντας μια άλλη διαδρομή, ώστε να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6980565656, 6944838599, 2384023215.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ