Ο πρώην υπουργός στο σύντομο χαιρετισμό του το Σάββατο το απόγευμα στην εκδήλωση των τριτέκνων αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο έχει προσλάβει δραματικές διαστάσεις.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στα 22 μέτρα στήριξης της οικογένειας που πήρε η Κυβέρνηση. Μεταξύ των οποίων, την ψήφιση πρόσφατα του επιδόματος μητρότητας των 780 ευρώ για 9 μήνες για τις αγρότισσες και τις ελεύθερες επαγγελματίες.

  • Με την ευκαιρία αυτή θύμισε τις τροπολογίες του που γίνανε νόμοι :
    Όπως η διατήρηση της ιδιότητας της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας από την υποβολή της αίτησης μέχρι την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ των παιδιών τριτέκνων και πολυτέκνων και ΑΜΕΑ.
  • Την δυνατότητα της μετάταξης των τριτέκνων και πολυτέκνων για πρώτη φορά σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
  • Την συνυπηρέτηση των τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών στην ίδια εστία, δίνοντας ανάσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
  • Αλλά και την τροπολογία του, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 16 βουλευτές ζητώντας να γίνει αποδεκτή για τις μεταγραφές φοιτητών των τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών. Με την τροπολογία αυτή ευεργετείται ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών από οικογένειες με ένα και δύο παιδιά.

    Στο ερώτημα που ετέθει σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ο πρώην υπουργός απάντησε: “Πιστός στις αρχές και στις αξίες με τις οποίες ζω και πολιτεύομαι τόσα χρόνια και πιστός στις ελευθερίες που διέπουν την Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσω το εν λόγω νομοσχέδιο”.

    Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Γιώργος Καρασμάνης, διαβεβαίωσε ότι όπως πάντα θα είναι παρών στον αγώνα για την στήριξη της πολυμελούς οικογένειας !!