Το Νοσοκομείο Έδεσσας επισκέφθηκε σήμερα, 22 Μαρτίου 2024, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης, Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός βρέθηκε στον χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όπου θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις ανακατασκευής και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το έργο έχει συμβασιοποιηθεί ήδη και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της μελέτης, η οποία αναμένεται να παραδοθεί από τον εργολάβο και σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες. Πρόκειται για παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στοχεύουν στην ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Επιπρόσθετα, για το Νοσοκομείο της Έδεσσας προβλέπονται παρεμβάσεις ανακαίνισης και του τμήματος των χειρουργείων. Συνολικά, ο προϋπολογισμός για ΤΕΠ και χειρουργεία του Νοσοκομείου Έδεσσας ανέρχεται στο ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο χρηματοδότησης παρεμβάσεων των υποδομών του ΕΣΥ από το Ταμείο Ανάκαμψης, εργασίες ανακατασκευής των ΤΕΠ θα πραγματοποιηθούν και στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, όπου ομοίως το έργο έχει συμβασιοποιηθεί, καθώς επίσης και ανακαίνιση του τμήματος των χειρουργείων, προϋπολογισμού συνολικά 3,3 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, παρεμβάσεις, ύψους 5 εκ. ευρώ, προβλέπονται και για τα Κέντρα Υγείας Αριδαίας, Σκύδρας και Κρύας Βρύσης.

Αργότερα, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Έδεσσας, όπου και εκεί πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής και ανακαίνισης. Πρόκειται για εργασίες συντήρησης και επισκευής, ύψους 60.000 ευρώ, κονδύλιο που εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2023 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Με το πέρας των επισκέψεων του ο Υφυπουργός και Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης

δήλωσε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σταθερά και με συνέπεια προχωρά στην αναβάθμιση των υποδομών υγείας της χώρας ενώ εργαζόμαστε συνολικά για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, που αποτελεί άλλωστε έναν από τους κεντρικούς μας προεκλογικούς στόχους.

Σήμερα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Νοσοκομείο Έδεσσας, για το οποίο έχει εγκριθεί και έχει συμβασιοποιηθεί ήδη το έργο ανακαίνισης του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Έδεσσας, όπου ήδη διενεργούνται οι εργασίες ανακαίνισης και επισκευής του κτιρίου. Τα έργα αυτά έρχονται να προστεθούν στις παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης για την επισκευή και βελτίωση των επιμέρους τμημάτων χώρου υγιεινής και εφημερίου του κτιριακού συγκροτήματος.

Σύντομα θα βρεθώ και στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, για το οποίο έχει επίσης εγκριθεί και συμβασιοποιηθεί το έργο ανακαίνισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» προβλέπονται παρεμβάσεις ανακαίνισης και στα τμήματα των χειρουργείων των δύο Νοσοκομείων, όπως επίσης και έργα ενεργειακής αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού, βελτίωσης και ανακαίνισης για τα Κέντρα Υγείας Κρύας Βρύσης, Σκύδρας και Αριδαίας παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών τους, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 5 εκ. ευρώ.

Βήμα βήμα αλλάζουμε την όψη των υποδομών του τοπικού μας συστήματος υγείας και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που γίνονται για ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) φιλοδοξούμε να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά τις υπηρεσίες υγείας».