Στην Έδεσσα, στο πάρκο των Μικρών Καταρρακτών, την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος διοργάνωσε το σαρακοστιανό τραπέζι, φέρνοντας στο προσκήνιο μια πιο δημιουργική προσέγγιση της παραδοσιακής φασολάδας.

Το τμήμα Μαγειρικής του ΣΑΕΚ Έδεσσας μαγείρεψε και παρουσίασε μια γκουρμέ φασολάδα, και έναν δημιουργικό χαλβά, προσφέροντας μια διαφορετική γευστική εμπειρία στους δημότες.

Στην Άρνισσα, η παραδοσιακή φασολάδα μαγειρεύτηκε με μεράκι από τον Συνεταιρισμό Γυναικών “Βόρρας” στην περιοχή Παράδεισος.

Οι συμμετέχοντες απήλαυσαν τη φασολάδα, συνοδευόμενη από λαγάνα, τουρσί, ελιές και χαλβά, ενώ η μουσική δημιούργησε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για όλους. Στην εκδήλωση συμμετείχε ενεργά η Αντιδήμαρχος Βεγορίτιδας Κα Μένη Μπόγια.

Το κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων έγινε με το παραδοσιακό έθιμο του πετάγματος χαρταετού. Ο λόφος 606, η λίμνη Βεγορίτιδα στην Άρνισσα και το Ανεμοδρόμιο Παναγίτσας γέμισαν με κόσμο που απόλαυσε αυτή την παραδοσιακή δραστηριότητα.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Τσεπκεντζής, καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κα Λαζάρου Ελένη παρευρέθηκαν σε αμφότερες τις εκδηλώσεις, τόσο στην Έδεσσα όσο και στην Άρνισσα, δείχνοντας την υποστήριξή τους προς τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της περιοχής.