Προσκεκλημένος από τον Σύλλογο Τριτέκνων Έδεσσας, ο Γιώργος Καρασμάνης παραβρέθηκε στην τελετή βράβευσης για τις μητέρες που απέκτησαν το τρίτο παιδί τους το 2023.

Ο πρώην Υπουργός ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση, συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου για την διοργάνωση της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι είναι η αναγνώριση που οφείλουμε όλοι σ’ αυτές τις γυναίκες και γενικότερα στις Ελληνίδες μανάδες, τις οποίες χαρακτήρισε ως ¨ηρωίδες της ζωής¨ και ¨αιμοδότριες της πατρίδας μας¨.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας που το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας έχει προσλάβει δραματικές διαστάσεις, με τα τελευταία επίσημα στοιχεία να προκαλούν σοκ: Φτάσαμε να έχουμε τον μικρότερο αριθμό γεννήσεων εδώ και σχεδόν έναν αιώνα – από το…1932!!

Υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει πάρει τα τελευταία πέντε χρόνια σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της ¨ωρολογιακής βόμβας¨ – όπως τη χαρακτήρισε- και, επίσης, αναφέρθηκε σε δικές του τρεις τροπολογίες που στοχεύουν ρεαλιστικά στην ουσιαστική στήριξη της οικογένειας, και οι οποίες έγιναν ήδη Νόμοι του Κράτους – και συγκεκριμένα:

  • Να διατηρεί στο εξής την ιδιότητα της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας από την αίτηση μέχρι και την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, στο Δημόσιο των παιδιών πολύτεκνων, τρίτεκνων και ΑΜΕΑ (Νόμος 4622/19 άρθρο 119).
  • Τη συνυπηρέτηση των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, την επανένωσή τους στην ίδια Εστία, δίνοντας έτσι ανάσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό (Νόμος 5027/2023 άρθρο 34).
  • Δόθηκε η δυνατότητα σε πολύτεκνους και τρίτεκνους να μεταταχθούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου με αλλαγή της σχέσης εργασίας τους, κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν (Νόμος 5043/2023 άρθρο 40).

Πρόσθεσε δε ότι, αναμένεται σε προσεχές Νομοσχέδιο να ενταχθεί και να γίνει αποδεκτή ακόμη μια τροπολογία του για τις μεταγραφές φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, από την οποία θα επωφεληθούν και οικογένειες με ένα και δύο παιδιά.

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέληξε στον σύντομο χαιρετισμό του, διαβεβαιώνοντας ότι θα βρίσκεται πάντα, αταλάντευτα και αποτελεσματικά στο πλευρό της Ελληνικής Οικογένειας που ήταν, είναι και θα είναι το ¨κύτταρο¨ της Κοινωνίας και της Πατρίδας μας.