Tο e-Twinning είναι μια αξιόλογη πρωτοβουλία που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείων σε όλη την Ευρώπη καθώς λειτουργεί ως ζωντανή σχολική κοινότητα και ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στην δημιουργία εργασιών συνεργατικού χαρακτήρα (projects) .
Παρέχει μια πλατφόρμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για να συνδεθούν, να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν έργα και να μοιραστούν εμπειρίες.
Τα οφέλη για τους μαθητές & μαθήτριες:
1. Αυξημένο κίνητρο να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στην ξένη γλώσσα : Οι μαθητές βρίσκουν κίνητρο όταν η δουλειά τους προσεγγίζει ένα κοινό σε άλλη χώρα.
2. Βελτιωμένες βασικές δεξιότητες: Το e -Twinning ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών με την χρήση των ΤΠΕ.
3. Επικοινωνία: Η συνεργασία με συνομηλίκους από άλλες χώρες βελτιώνει τις επικοινωνιακές δεξιότητες καθώς ενισχύονται η αυτοπεποίθηση και οι κοινωνικές τους δεξιότητες.
4. Μεγαλύτερη Πολιτιστική Επίγνωση: Η αλληλεπίδραση με διαφορετικούς πολιτισμούς διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών.
5. Επίλυση προβλημάτων και κριτική σκέψη: το e -Twinning ενθαρρύνει τους μαθητές να σκεφτούν κριτικά για το περιεχόμενο του θέματος.
6. Αυτοκατευθυνόμενη μάθηση: Οι μαθητές αναλαμβάνουν την ευθύνη του μαθησιακού τους ταξιδιού.
7. Δεξιότητες του 21ου αιώνα: Το e -Twinning εξοπλίζει τους μαθητές με βασικές δεξιότητες για τον σύγχρονο κόσμο όπως τη διαχείριση έργων και την ομαδική εργασία.
8. Το e-Twinning αποσκοπεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών.
Το έργο e -Twinning που θα υλοποιήσει το σχολείο μας φέτος έχει διάρκεια τρεις μήνες και θέμα «Γνωρίζω την Ευρώπη με οδηγό το φαγητό». Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επικοινωνήσουν με συμμαθητές τους στην Ευρώπη και θα εργαστούν μαζί τους με κοινό στόχο την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Ευρώπης. Τα σχολεία με τα οποία θα συνεργαστούμε είναι από : Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Κύπρο και Τουρκία. Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά.
Ελπίζουμε οι μαθητές/τριες μας να ζήσουν μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία !