Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε στις τριήμερες εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο εορτάστηκε και η επέτειος των 50 χρόνων από την ίδρυση της παράταξης. Ο Λάκης Βασιλειάδης μίλησε στα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, από το βήμα του Συνεδρίου, προτείνοντας μια πολιτική κατεύθυνση που θα αξιοποιήσει ενεργά τις δυνατότητες της περιφέρειας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αυτή μπορεί να επιφέρει στην εθνική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως στους νέους στόχους της κυβερνητικής και παραταξιακής πορείας θα πρέπει η Επαρχία να βρίσκεται στο επίκεντρο. «Να της δώσουμε την αξία που χρειάζεται για να αποτελέσει δύναμη προόδου και Ανάπτυξης. Η περιφέρεια έχει δυνατότητες που δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα μπορούσαν να δώσουν προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Επιπλέον, στην ομιλία του ο Λάκης Βασιλειάδης έφερε ως παράδειγμα την Πέλλα που όπως δήλωσε «μπορεί να προσφέρει, μέσα από την αγροτική παραγωγή και τα πλούσια προϊόντα της, την ανάπτυξη του τουρισμού και την ιστορία της, αλλά και τους ανθρώπους της που παλεύουν καθημερινά για αυτή». Μια άλλωστε πολύ σημαντική πολιτική του βούληση είναι να δοθεί κίνητρο σε νέους ανθρώπους να επιστρέφουν στον τόπο τους και να χρησιμοποιούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους συμβάλλοντας ενεργά στην τοπική ανάπτυξη.

Ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτησή του ο Βουλευτής δήλωσε: «Είναι πολιτική μου βούληση, όπως άλλωστε είχα επισημάνει πολλές φορές στην προεκλογική μου εκστρατεία, η Πέλλα να αποτελέσει μια επαρχία που θα είναι ζωντανή και ενεργή και θα είναι πυρήνας ανάπτυξης. Δεν θεωρώ ότι αυτά είναι μόνο λόγια, γιατί καθημερινά προσπαθώ γι’ αυτό. Χρειάζεται στρατηγική σκέψη, θέληση και όραμα και νομίζω ότι είναι πλέον μια ευκαιρία να δούμε την προοπτική της επαρχίας κάτω από μια κεντρική πολιτική. Η τοποθέτησή μου αυτή αποσκοπεί στο να αρχίσουμε να βλέπουμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Υπάρχει πλέον η κατάλληλη ωριμότητα».

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ:

https://youtu.be/4817Sey3NII

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ομιλίας:

«Αγαπητές και Αγαπητοί Συναγωνιστές, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Είμαστε εδώ σε μια γιορτή για τα 50 χρόνια της Παράταξης μας. Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την υπέροχη γιορτή από την θέση του Βουλευτή της παράταξής μας το Ελληνικό Κοινοβούλιο. 50 Χρόνια Νέα Δημοκρατία. Μισό Αιώνα Δημοκρατίας, Προόδου και Εξέλιξης της Ελλάδας. Μέσα σε αυτή τη γιορτή είναι όμως καιρός για ανασκόπηση και για νέους στόχους που θα πρέπει να θέσουμε για το μέλλον. Και το συνέδριο μας αυτό ακριβώς εξυπηρετεί. Κάνουμε την ανασκόπησή μας αλλά και θέτουμε τους στόχους για το Αύριο της παράταξής μας.

Δεν χρειάζεται να πω, ότι η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια έχει δυναμώσει, έχει ωριμάσει και έχει σταθεί σε δύσκολες συγκυρίες και κρίσεις της ελληνικής ιστορίας. Είμαστε πλέον στον πέμπτο χρόνο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχουμε πίσω μας μια σειρά από δύσκολες περιόδους και μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν τελικά τη χώρα μας μπροστά. Θα πρέπει τώρα να κοιτάξουμε ξανά το Αύριο και να χρησιμοποιήσουμε όλους τους απαραίτητους πόρους για την ενίσχυση του κράτους και την ενδυνάμωση της Ελλάδας.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να θέσουμε πλέον την Επαρχία στο επίκεντρο. Να της δώσουμε την αξία που χρειάζεται για να αποτελέσει δύναμη προόδου και Ανάπτυξης. Φίλες και Φίλοι, η περιφέρεια έχει δυνατότητες που δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα μπορούσαν να δώσουν προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας. Πρέπει να δούμε την ανάπτυξη της επαρχίας ως μια σφαιρική διαδικασία που θα δώσει σε πολλαπλάσιο βαθμό προστιθέμενη αξία στην εθνική ανάπτυξη.

Η Πέλλα, από την οποία προέρχομαι και εκπροσωπώ μπορεί να προσφέρει, μέσα από την αγροτική παραγωγή και τα πλούσια προϊόντα της την ανάπτυξη του τουρισμού και την ιστορία της αλλά και τους ανθρώπους της που παλεύουν καθημερινά για αυτή. Ας δώσουμε κίνητρο στα παιδιά μας να επιστρέφουν στον τόπο τους δίνοντας τους την ευκαιρία να συμβάλλουν ενεργά με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στην τοπική ανάπτυξη. Το να δημιουργούμε τοπικά και να σκεφτόμαστε εθνικά θεωρώ είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που μπορούμε να βάλουμε για να ενισχύσουμε την πρόοδο της χώρας μας χωρίς να ερημώνουμε την επαρχία μας.

Δίνοντας Ρυθμό στην Τοπική Ανάπτυξη δίνουμε δύναμη στην πλούσια Επαρχία μας να προσφέρει στην Ανάπτυξη του Αύριο. Και αυτό θεωρώ ότι είναι ένα στοίχημα που θα πρέπει όχι μόνο να θέσουμε αλλά και να κερδίσουμε τα επόμενα χρόνια.

Σας ευχαριστώ».