Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Μαϊου 2024, στο Δημαρχείο, στα Γιαννιτσά ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης.

Στην συνάντηση, αλλά και στην σύσκεψη εργασίας που ακολούθησε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού στο Δημαρχείο, ο κ. Φουντουκίδης είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει τον κ. Αυγενάκη, τον συντοπίτη βουλευτή Πέλλας, Υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Γιώργο Στρατάκο στο Δήμο Πέλλας και να τους παρουσιάσει τα προβλήματα που ταλανίζουν την ευρύτερη περιοχή σε σχέση με τον αγροτικό τομέα. Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο αυξημένο κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αλλά και στην αναγκαία επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σχετικά με τις φυσικές καταστροφές στις καλλιέργειες.

Όπως τόνισε ο κ. Φουντουκίδης, η Πέλλα πρωταγωνιστεί στον αγροτικό τομέα και γι’ αυτό είναι καλό να δημιουργηθεί Κέντρο Καινοτομίας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι κυβερνητικοί βουλευτές Λάκης Βασιλειάδης και Γιώργος Καρασμάνης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Δόντσης, Κώστας Δεληγιαννίδης, Εύη Θεοδωρίδου, Τζένη Δεντσίδου και ο Γ.Γ. του Δήμου Πέλλας, Φίλιππος Μηλώσης.

Ο Δήμαρχος Πέλλας πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον Υπουργό και συγκεκριμένα ένα εκμαγείο- αντίγραφο αγάλματος από το Μουσείο Πέλλας και ένα λεύκωμα με την ιστορία και τα εκθέματα του Μουσείου.