Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έκανε δεκτό το αίτημα και την αίτηση θεραπείας του Δήμου Αλμωπίας που είχαν κατατεθεί σχετικά με επιχορήγηση για την αποκατάσταση πολιτών – κατοίκων που είχαν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές τον Ιανουάριο του 2023 στην περιοχή. Το αρχικό αίτημα του Δήμου είχε κριθεί εσφαλμένα εκπρόθεσμο, αλλά έπειτα από ενστάσεις, πλέον το υπουργείο θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να το εξετάσει εκ νέου.

Στην προσπάθεια αυτή, ο Βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης είχε σταθερή επικοινωνία με τη διοίκηση του υπουργείου ενώ είχε καταθέσει και κοινοβουλευτική αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα θεραπείας του Δήμου, αφού αφορούσε την βοήθεια πληγέντων πολιτών που είχαν αιτηθεί και εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή.

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύει πως δεν κωφεύει στα δίκαια αιτήματα. Η αναγνώριση του αιτήματος ως εμπρόθεσμου αποτελεί μια δικαίωση για τον Δήμο και φυσικά για τους πολίτες. Έμπρακτα σε μια ακόμα υπόθεση η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου, επιλύει ένα εμπεριστατωμένο και δίκαιο αίτημα. Συνεχίζω να παρακολουθώ την εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί και η διαδικασία της έγκρισης του αιτούμενου ποσού».