P1020707Στο τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια όλο και εντεινόμενη προσπάθεια, τόσο από θεσμικούς όσο και εξωθερμικούς κύκλους, βίαιης υποβάθμισης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πρόσφατη αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε στο Πολυνομοσχέδιο ο Υπουργός Εργασίας με την οποία μειώνονταν κατά 35% ανεξαρτήτως ύψους  οι συντάξεις του ΤΕΒΕ. Η τροπολογία αυτή χάρην στην άμεση παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ αποσύρθηκε.

Η δεινή, όμως, οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ασφαλιστικός Οργανισμός των Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σε συνάρτηση με την παντελή απουσία διάθεσης, τόσο από τη Διοίκηση του Οργανισμού όσο και από την Κυβέρνηση, για υιοθέτηση μέτρων που να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του και για ρεαλιστική ρύθμιση των συνεχώς αυξανόμενων οφειλών των ασφαλισμένων προς τον οργανισμό, αποτελούν προάγγελο ότι αντίστοιχες τροπολογίες και μειώσεις συντάξεων και παροχών θα επανέλθουνστο παρασκήνιο, μέσα από άλλες διαδρομές περισσότερο επιτακτικές και με λιγότερα περιθώρια επιλογών.

Είναι συνεπώς απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε τώρα, πρίν να είναι πολύ αργά, αναδεικνύοντας παράλληλα τις εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν και για τη βιωσιμότητα του Ο.Α.Ε.Ε., αλλά και για τη διατήρηση των παροχών του προς τους δικαιούχους.                  

P1020709Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΣ Ν.Πέλλας  στις 24/6/2013, με τη συμμετοχή των Προέδρων των Σωματείων μελών μας, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή της ΟΕΒΕΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ. στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. με Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του Ο.Α.Ε.Ε. Έδεσσας   την Τετάρτη 26 Ιουνιου 2013 και ωρα 11.00 π.μ.

Διεκδικούμε:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

Ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του

λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014

ποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα

-Δικαίωμα επιδόματος ανεργίας και σε επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους οι οποίοι έχουν οφειλές προς το ταμείο

-Να αφαιρεθούν οι τόκοι  των οφειλών έως το 2014 και να πληρώνονται μόνο οι τρέχουσες οφειλές

-Να μειωθούν σε 15 και άνω ημέρες από 30 που ισχύει σήμερα  για τους ασφαλισμένους του δικαιώματος αποζημίωσης σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος

-Ασφάλιση όλων των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων οι οποίοι έχουν έδρα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων σε ειδική κατηγορία.

-Εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους

-Να μην μειωθούν άλλο οι συντάξεις των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε.                                                                 

                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ                                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

 

                                                                                       ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                              ΓΑΛΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ