Επίσκεψη εργασίας στο νησί της Αμμουλιανής στη Χαλκιδική πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιο του  τομέα  Τουρισμού της Π.Κ.Μ. Γιάννη Γιώργο και του περιφερειακού συμβούλου της Π.Κ.Μ. Κώστα Μπούμπα.

130821_O_Periferiarchis_K_Makedonias_Ap_Tzitzikostas_ston_Politistiko_Sillogo_AmmoulianisΟ κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους της Αμμουλιανής, επισκέφθηκε καταστήματα της περιοχής  και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για τα προβλήματα του νησιού, που επικεντρώνονται στην έλλειψη υποδομών και την πλημμελή αστυνόμευση, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες της τουριστικής περιόδου. 

«Επισκέφθηκα την Αμμουλιανή, έναν πανέμορφο τόπο της Χαλκιδικής, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Θέλησα να έχω προσωπική εικόνα για τις ελλιπείς υποδομές του νησιού, που επιβαρύνονται λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, καθώς και για την καθημερινή διαβίωση κατοίκων και επαγγελματιών, προκειμένου να ενημερωθώ για τις δυσκολίες και τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεδομένου ότι η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό νησί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα και τις ομορφιές του νησιού, να παρέχουμε ουσιαστικά κίνητρα στην τοπική οικονομία, αλλά και να δώσουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα υποδομών και αστυνόμευσης που παρατηρούνται. Αξιοποιούμε  το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ  και εργαζόμαστε μεθοδικά και συντονισμένα για την υλοποίηση έργων που θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν το υπάρχον δίκτυο υποδομών, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα να προβάλλουμε και να προωθήσουμε μια ισόρροπη πολιτική εξωστρέφειας για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με άξονα όχι μόνο τα αστικά κέντρα, αλλά και περιοχές μοναδικής ομορφιάς και τουριστικής σημασίας, όπως είναι η Αμμουλιανή, που μπορούν να γίνουν δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για Έλληνες και ξένους», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του Τουρισμού της Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για το προσωπικό  του ενδιαφέρον για την Αμμουλιανή και τόνισε τον ουσιαστικό ρόλο του νησιού στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής. «Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής μας και μεριμνούμε για την επίλυσή τους, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της Χαλκιδικής. Η Αμμουλιανή είναι κόσμημα για τη Χαλκιδική, ένας μοναδικός τόπος σπάνιας φυσικής ομορφιάς, που οφείλουμε να τον προστατεύσουμε και να τον αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του Τουρισμού της Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουλιανής, της Δημοτικής Κοινότητας Αμμουλιανής, καθώς και με τον ιερέα του χωριού, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές ένταξης της αναστήλωσης του τοπικού ιερού ναού σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του επόμενου ΕΣΠΑ.