Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Μας ενδιαφέρει η διασφάλιση της υγείας όπως και της οικονομίας των καταναλωτών

Σύσκεψη-ΚΕΛΑΥΕΕνημερωτική συνάντηση για τη νομοθεσία και τις διαδικασίες πραγματοποίησης ελέγχων στις λαϊκές αγορές από τα κλιμάκια ελέγχου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (21/10) στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στη συνάντηση συμμετείχαν υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι πραγματοποίησαν την ενημέρωση σε συνεργασία με τον Διευθυντή Ανάπτυξης κ. Δημόκριτο Μανδάλη και υπαλλήλους συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των Δήμων, των Νοσοκομείων και άλλων φορέων.

Η συνάντηση άνοιξε με σύντομη εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη ο οποίος τόνισε τη σημασία των ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας, τη δίκαιη τιμολόγηση των προϊόντων και, κυρίως, την πλήρη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των καταναλωτών. Σε μία χαρακτηριστική δήλωσή του αναφέρει: «Οι τακτικοί έλεγχοι στις λαϊκές αγορές δεν έχουν σκοπό την ταλαιπωρία των πωλητών και μικροπωλητών, αλλά την εφαρμογή της νομοθεσίας και την προστασία των καταναλωτών για το καλό όλων. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο παρεμπόριο. Είναι σημαντικό οι καταναλωτές να προμηθεύονται ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα σε λογικά χαμηλές τιμές. Η αντιμετώπιση της κρίσης ξεκινάει από την οικονομία των νοικοκυριών που αναζητούν οικονομικά και, ταυτόχρονα, ποιοτικά προϊόντα. Στην αγροτική Πέλλα ο άριστος αυτός συνδυασμός τιμής και ποιότητας μπορεί να προσφερθεί στις τοπικές αγορές και αποστολή των κλιμακίων ελέγχουν είναι να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκε η νομοθεσία, οι διαδικασίες που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους ελέγχους, η επίλυση συχνών προβλημάτων, η συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών (Περιφέρεια, Δήμοι, ΣΔΟΕ, Αστυνομία, κ.ά.), τα απαραίτητα μέσα και υλικά, η διαχείριση προϊόντων που χρειάζεται να καταστραφούν ή κατασχεθούν καθώς επίσης και άλλα θέματα που έθεσαν οι παραβρισκόμενοι.