IF  Συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας εχθές Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 στις 20:00 η ώρα με κύρια θέματα την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και τον Προϋπολογισμό του Δήμου μας.

   Στις προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις τον λόγο πήρε μόνον ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Ποτήρης όπου υπενθύμισε στο Σώμα ότι έπρεπε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το ιδιοκτησιακό του Ντερέ-Άγιος Μάρκος-Καραμάν για να μπορούν να κοιμούνται οι κάτοικοι αυτών των περιοχών ήσυχα. Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Γιάννου, διαβεβαίωσε ότι θα έλθει ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί και μάλιστα θα καλεστούν για να παρευρεθούν και βουλευτές του Νομού που έχουν κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

   Όσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου όλοι παραδέχτηκαν ότι είναι το πιο φτωχό από τη μεταπολίτευση κι έπειτα με μεγάλο μερίδιο ευθύνης του Κράτους λόγω λιτότητας και υποχρηματοδότησης.

 IF  Σε ερώτηση του κυρίου Ρουμελιώτη για τις εργασίες του Κινηματοθέατρου Μεγάλου Αλεξάνδρου αίσθηση έκανε η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου όπου η αρχαιολογική Υπηρεσία θα τελειώσει τέλη του 2014 τις εργασίες για το Χουνριέμ Τζαμί και εν τέλειν το 2015 θα δοθεί τελικά στο Εδεσσαϊκό κοινό.

   Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης όταν πήρε τον λόγο είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που δεν απαντάει προς όφελος των δημοτών μας, δεν έχουμε στρατηγικό Σχέδιο για να λύσουμε τα προβλήματα των δημοτών μας αλλά αντίθετα εξυπηρετεί συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού για να καλύψει τις εκλογικές ανάγκες της συμπολίτευσης». Αίσθηση έκανε και σωστή παρατήρηση προς τον αντιδήμαρχο κύριο Κωστίδη όπου ερήμην του λόγου του για την κατάθεση του Τεχνικού Προγράμματος του ξέφυγε η πρόταση «γιατί θα έπρεπε να ρωτήσουμε κανέναν;» στην παρατήρηση τόνισε πως αυτό αποτελεί προσβολή προς το Σώμα και δη στους δημότες που μας ψηφίζουν, καθώς και ότι πρέπει να τους σεβόμαστε σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Το Τεχνικό Πρόγραμμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 IF   Στην ψήφιση του προϋπολογισμού ο κύριος Τάκος Δασκάλου ήταν ο περισσότερο διαβασμένος και έκανε πολλές καίριες ερωτήσεις. Ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι 35.870.411 εκατομμύρια ευρώ ισοσκελισμένος και είναι αλήθεια ότι υπήρχαν πολλές ερωτήσεις και από Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και βέβαια περισσότερες από Δημοτικούς Συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης.

   Έχουν προβλεφθεί 300.000 για ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού και προβλημάτισε το Σώμα αλλά από την άλλη πλευρά με τα δίμηνα δεν έχουμε καθόλου καλή καθαριότητα στην πόλη μας κάτι που θα δούμε στο μέλλον να μας προβληματίσει περισσότερο. Τονίστηκε ακόμη και το γεγονός ότι δεν μπορεί να δεσμεύονται χρήματα στο μέλλον από τη Δημοτική Αρχή για το πετρέλαιο θέρμανσης που προορίζονται για τα σχολεία μας έτσι ώστε να μην κρυώνει κανένας μαθητής τη βαρυχειμωνιά.    

 IF   Αξίζει να γραφεί ότι ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου ήταν διαλλακτικός και άκουγε στο ολιγόλεπτο διάλειμμα Δημοτικούς Συμβούλους και της παράταξής του και της μείζονος αντιπολίτευσης με προσοχή για να δώσει λύσεις και εξηγήσεις, όπως επί παραδείγματι στον κύριο Μιχάλη Φουνταλή για την περιοχή της Έδεσσας πάνω από τα σφαγεία που αποδέχτηκε ότι πολλοί από τους πολίτες που μένουν εκεί έχουν πληρώσει πολλά για να έχουν αποχέτευση, ύδρευση άρδευση και άλλα λέγοντάς το και στην Τεχνική Υπηρεσία να το λάβει υπόψην της. Μια Τεχνική Υπηρεσία όπου με άριστα το 10 θα έπαιρνε βάση γιατί δεν στέκεται τόσο καλά στο ύψος των περιστάσεων όσο τα προηγούμενα χρόνια.