podhlasiaΗ πεζοπορία και η ποδηλασία ως τρόποι σωματικής άσκησης και ευεξίας , ως διέξοδοι διαφυγής από τη ρουτίνα και το άγχος του καθημερινού βίου κι ως μέσα υγιεινής και ορθολογικής μετακίνησης στο ημιαστικό μας περιβάλλον κερδίζουν , ως στάση ζωής, ολοένα και περισσότερους συνδημότες μας .

Με αφορμή , λοιπόν, τα παραπάνω ξεκινάει , με πρωτοβουλία συμπολιτών μας και την αρωγή του Δήμου Σκύδρας ,κινηματική δράση με την ονομασία << ΠΕΖΗ.ΛΑΤΟΣ >> που σκοπό έχει να φέρει σ΄έπαφή συνανθρώπους μας των οποίων το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πεζοπορία και στην ποδηλασία ερασιτεχνικής μορφής , αλλά και σε συναφείς δραστηριότητες που προάγουν κι ανωθούν τους παράγοντες και τους δείκτες της ποιότητας της ζωής μας .

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα ή και να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν τηλεφωνώντας στον αριθμό του Δημαρχείου Σκύδρας , 23813/51802 , ώρες 11:00 έως 14:00 ( αρμόδιος : Δημήτρης Αλεξανδρίδης ) .

Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρώνονται περιοδικά με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων , τη συμμετοχή σ΄έκδηλώσεις ανάλογης υφής, την κατάθεση σχετικών προτάσεων προς τα θεσμικά όργανα του Δήμου και της Πολιτείας .

Η δράση ΠΕΖΗ.ΛΑΤΟΣ θα είναι μια άτυπη ( χωρίς νομική υπόσταση και χωρίς κανενός είδους φανερή ή υφέρπουσα οικονομική συνεισφορά ,συναλλαγή ή ενέργεια ) κοινωνική ομάδα που ωστόσο θα τη διέπουν οι αρχές της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού στο μέτρο και στην έκταση των κοινών ενδιαφερόντων. Εάν , αργότερα , προκύψει η θέληση ν΄αποκτηθεί νομική μορφή ( σύλλογος ) αυτό θα είναι το αποτέλεσμα συναπόφασης των μελών της ομάδας και πάντως χωρίς την αλλοίωση του αρχικού της χαρακτήρα.

Πολλοί συμπολίτες μας πεζοπορούν και ποδηλατούν.

Τους προσκαλούμε , λοιπόν, να συμπράξουν ισότιμα στην υλοποίηση της περιγραφείσας δράσης με γνώμονα τα καλά και συμφέροντα όλων .