Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε την Έδεσσα, όπου εγκαινίασε το μεσημέρι το 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Έδεσσας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιο στον τομέα του αναπτυξιακού προγραμματισμού για την Π.Κ.Μ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

140314_O_Perifereiarxis_Ap_Tzitzikostas_Sta_egkainia_tou_4ou_Nipiagogeiou_Edessa_02Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Εσθονίας Στέφανος, ο γενικός πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη MartinLadislauSalamon, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Κ.Μ. Μαρία Καράμπελα, Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και Μιχάλης Καραμάνης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Νίκος Τσαλικίδης, η Διευθύντρια του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας Κατερίνα Κατσάκη, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αστυνομίας, του στρατού, γονείς και εκπαιδευτικοί.

«Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάσαμε σήμερα ένα ακόμη νέο και σύγχρονο σχολείο, το 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Έδεσσας, το οποίο προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου τόσο στα μικρά παιδιά όσο και στο προσωπικό. Οι εργασίες στο σχολείο, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2012 και ολοκληρώθηκαν σύντομα, εντός χρονοδιαγράμματος, γεγονός που αποδεικνύει ότι με σκληρή και μεθοδική δουλειά μπορούμε να δίνουμε λύσεις και να παράγουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Κάθε νέα σχολική μονάδα που ανοίγει μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους, γιατί παρέχουμε στα παιδιά μας την ισότιμη πρόσβαση που αξίζουν στο κορυφαίο κοινωνικό αγαθό της παιδείας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η παιδεία αποτελεί κύρια προτεραιότητα της πολιτικής μας, γι’ αυτό συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών κτηρίων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Στην Πέλλα αξιοποιούμε πόρους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για να διασφαλίσουμε σύγχρονες υποδομές εκπαίδευσης σε όλο το νομό, μέσα από το εξοπλισμό πλήθους σχολικών μονάδων όπως τα ειδικά σχολεία στην Έδεσσα, την Αριδαία, το Δήμο Πέλλας και το Δήμο Σκύδρας, το 1ο και το 2ο Δημοτικό σχολείο στην Αριδαία, το Δημοτικό σχολείο Πενταπλατάνου, το 9ο Δημοτικό σχολείο στα Γιαννιτσά και το νηπιαγωγείο, που θα στεγαστεί στο 8ο Δημοτικό σχολείο των Γιαννιτσών.

Σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώνουμε το προσεχές διάστημα παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που απευθύνονται σε 14.800 μαθητές. Παράλληλα, εξοπλίζουμε 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις συνθήκες εκπαίδευσης και εξυπηρέτησής τους. Στόχος μας είναι να παράγουμε έργο ουσίας, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Δεν μετράμε τις ανθρώπινες αξίες σε αριθμούς. Οι αριθμοί, τα ποσοστά, οι υψηλές επιδόσεις στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, είναι για μας ένα χρήσιμο εργαλείο για να πάμε την Κεντρική Μακεδονία μπροστά. Μέχρι σήμερα καταφέραμε πολλά. Συνεχίζουμε και διεκδικούμε ακόμη περισσότερα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην τελετή εγκαινίων του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας. Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και αρμόδιο στον τομέα αναπτυξιακού προγραμματισμού για την Π.Κ.Μ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, τον οποίο συνεχάρη «για τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητά του», καθώς και τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, τον ανάδοχο του έργου, τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Π.Κ.Μ. και της Π.Ε. Πέλλας και τον τέως Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, επισημαίνοντας ότι «το επόμενο διάστημα η παρουσία μας στην Πέλλα με έργα θα είναι έντονη».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και αρμόδιος στον τομέα αναπτυξιακού προγραμματισμού για την Π.Κ.Μ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου σχολικής υποδομής για την Έδεσσα, ενώ ευχαρίστησε τον γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας και τον Αρχιεπίσκοπο Εσθονίας για την τιμητική τους παρουσία στα εγκαίνια. Αναφερόμενος στο 4ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Έδεσσας, ο κ. Θεοδωρίδης έκανε λόγο για ένα έργο υψηλών προδιαγραφών, το οποίο αξιοποίησε τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ. «Προσθέσαμε σήμερα ένα νέο και σύγχρονο σχολείο στο δυναμικό της Έδεσσας, που εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για μια ευχάριστη και δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία για παιδιά και δασκάλους. Συνεχίζουμε με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς για να υλοποιήσουμε έργα πνοής για την εκπαίδευση, που βελτιώνουν τα σχολικά συγκροτήματα στη Πέλλα προς όφελος των μαθητών, των καθηγητών και των οικογενειών τους», σημείωσε ο κ. Θεοδωρίδης.