11g s

 

 

 

 

 

 

 

Rusafisfoy

 

 

 

 

 

 

 

1

Φτάσαμε μία ημέρα πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και επιτέλους αύριο πηγαίνουμε και ψηφίζουμε. Πολλές μέρες εργαζόμουν μέχρι και 18 ώρες την ημέρα σε αυτήν την προεκλογική περίοδο όπου είδα όμορφες και άσχημες στιγμές. Προσπάθησα και τα κατάφερα να κρατήσω μια αντικειμενική στάση απέναντι σε όλους τους συνδυασμούς διότι μου αρέσει η αμεροληψία και ο πολιτισμός. Αγαπάω πολύ τον τόπο μου και δεν γουστάρω να βλέπω να μαλώνουν πολίτες για τα πολιτικά. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς κανέναν ενδοιασμό κράτησα αποστάσεις από όλους για να έχω καθαρή τη συνείδησή μου. Έχω την εντύπωση ότι κατά τι έπεσε λίγο ο πολιτισμός μας αλλά σκέφτομαι πως αυτό είναι παροδικό και μετά το πέρας και της 25ης Μαΐου όπου τελειώνουν και οι Ευρωεκλογές θα παραμείνουμε πάλι στα ίδια προβλήματα που θα αντιμετωπίζουμε εγώ κι εσύ.
Θα ήθελα να εκφράσω σε όλους τους επικεφαλής, όλων των συνδυασμών, καλή επιτυχία (και αυτό το εκφράζω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου με ειλικρίνεια). Άλλωστε τρέφω μεγάλη εκτίμηση και στον Δημήτρη Γιάννου και τον Γιάννη Σόντρα και τον Μιχάλη Φουντάλη τους οποίους γνωρίζω χρόνια και έχουμε περάσει ώρες μαζί συζητώντας και προβληματίζοντας ο ένας τον άλλον για το καλό αυτού του τόπου, επίσης έχω πολύ καλή γνώμη για τον Αντώνη Ρυσάφη και τον Βασίλη Δημητριάδη τους οποίους γνώρισα και οι οποίοι μου συμπεριφέρθηκαν άψογα και ενδιαφέρονται για το καλό αυτό του τόπου ειλικρινά.

Τέλος να εκφράσω καλή επιτυχία σε όλους του υποψήφιους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών που πήραν την απόφαση και την τόλμη να κατέβουν και να προσφέρουν μέρος του εαυτού τους σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές. Είχα την τιμή να γνωρίσω εξαιρετικά παιδιά, άντρες και γυναίκες, από όλους τους συνδυασμούς και τους βγάζω το καπέλο διότι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο όπου ζω και αγαπάω. Όσοι βγουν να κρατήσουν ένα επίπεδο και να αναγνωρίσουν και τους άλλους που δεν βγήκαν για να κρατάμε τον πολιτισμό μας σε υψηλό επίπεδο. Όσοι δεν βγουν δεν θα πρέπει να στενοχωρηθούν αλλά να συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για τον τόπο μας ενεργά. Στην πόλη μας το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία και αυτό δεν μπορεί να λυθεί με ημίμετρα. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Ο Δήμαρχος που θα βγει θα πρέπει να τους χαιρετάει όλους και να είναι συμπαθής σε όλους διότι είναι ο πρώτος πολίτης και είναι Δήμαρχος για όλους. Όταν θα βλέπουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα βγουν κάποιο πρόβλημα σε κάποιον συμπολίτη μας θα πρέπει να τον βοηθάνε τουλάχιστον ηθικά να ξεπεράσει το πρόβλημά του κι όχι να σφυρίζουν αδιάφορα. Μια οικογένεια είμαστε και πρέπει να αλληλοϋποστηριζόμαστε. Καλή επιτυχία σε όλους παιδιά, γιατί χύσατε ιδρώτα και δικαιούστε να συνεχίσετε, διότι η ζωή είναι μικρή και εμείς περαστικοί. Κάντε κάτι καλό για τον τόπο μας, κάντε το για τον πολιτισμό μας!

Του δημοσιογράφου Αναστάσιου Δούκλη