DSC09643

Την Κυριακή 11και μισή το πρωί παρέθεσαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ συνέντευξη ΤΥΠΟΥ. Ήταν χαλαροί και ανθρώπινοι, πριν αρχίσουμε μας μιλούσαν για λύσεις και προτάσεις που ναι μεν θέλουν χρόνο αλλά δεν θέλουν πολλά χρήματα. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες όπου βλέποντας την κατάσταση στα πολιτικά να παρεκτρέπεται θέλησαν ο καθένας να δράσει ενεργά. Μέχρι τότε δεν εκπροσωπούνταν από κάποιο κόμμα. Το κόμμα αυτό το βρήκαν στο πρόσωπο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ του Θοδωράκη. Έτσι σηκώθηκαν από τον καναπέ και το γραφείο τους και άρχισαν μια προσπάθεια για να βρίσκουν λύσεις και προτάσεις για το Νομό Πέλλας. Κατόπιν πήγαμε σε διπλανή καφετέρια δημοσιογράφοι και υποψήφιοι βουλευτές καθώς και φίλοι του κόμματος και απαντήσαν σε ερωτήσεις μας. Η ερώτηση που παραθέσαμε ήταν πως αποφάσισαν να μπουν στις τάξεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Ας δούμε τι μας απάντησαν. Σε επόμενο ρεπορταζ θα έχουμε και δηλώσεις των υποψήφιων με τις θέσεις και τις προτάσεις για το Νομό μας.

Ονομάζομαι Νικόλαος Ρίζος και είμαι υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι στο Νομό Πέλλας. Κατάγομαι από την Αλμωπία. Η απόφασή μου να κατέβω στην πολιτική ήταν η πολυετής ενασχόλισή μου εκτός εξουσίας στο πλαίσιο του εθελοντισμού και των αθλητικών συλλόγων. Τα τελευταία χρόνια και με την παραίνεση φίλων και βέβαια με την πρόταση ανθρώπων από το ΠΟΤΑΜΙ (την ηλεκτρονική ψηφοφορία που είχαμε) αποφάσισα κι εγώ να δεχτώ αυτήν τη ν τιμητική πρόταση και να κατέβω υποψήφιος. Ταυτιζόμαστε σε πολλά πράγματα, θέλουμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, θέλουμε αυτός ο τόπος να αλλάξει,θέλουμε σε αυτόν τον τόπο να κυριαρχήσει το δημιουργικό κομμάτι. Δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλά, γιατί όλοι μιλάνε για χρήματα εγώ νομίζω ότι κυρίως θέλουμε ΑΞΙΕΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ τίποτε άλλο.

Ονομάζομαι Αγαθού Σούλα, γεννήθηκα στις Σέρρες , ζω και εργάζομαι στο Νομό τα τελευταία 30 χρόνια . Η πρώτη μου δουλειά ήταν στην περιοχή της Σκύδρας σε ένα εργοστάσιο. Είμαι στο τμήμα των τροφίμων στην κονσερβοποιεία. Αποφάσισα τελικά να μπω στην πολιτική γιατί πρέπει να ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ και οι άνθρωποι τόσα χρόνια δεν μιλάμε, αλλά θα μιλήσουμε για να πουμε αυτά που θέλουμε να πούμε. Δεν βρισκόμουν σε κανένα κομματικό χώρο, ήμουν όμως άνθρωπος ενεργός , στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των παιδιών και όσο μπορώ στην κοινωνία αλλά τελικά πιστεύω ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να καταφέρουν διαφορετικά πράγματα. Στο ΠΟΤΑΜΙ μπήκα λίγο μετά την ομιλία του Θοδωράκη. Βέβαια διάβασα πρώτα τις θέσεις , πήγα σε μια συνάντηση, έψαξα να βρω κάτι στην περιοχή των Γιαννιτσών διότι δεν υπήρχε κάποιος , ήρθα σε επαφή με τον συντονιστή στην Έδεσσα και έτσι ξεκινήσαμε στο ΠΟΤΑΜΙ. Το πως είμαι εδώ τώρα; Είναι από πρόταση επίσης ανθρώπων του Νομού Πέλλας οι οποίοι με πρότειναν ως υποψήφια και αποδέχτηκα την πρόταση γιατί πιστεύω ότι αξίζουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο από αυτό έχουν σήμερα.

Ονομάζομαι Γραμματικού Βαγγέλης και είμαι από τα Γιαννιτσά. Είμαι γεωπόνος, ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρώ ένα κατάστημα γεωργικών εφοδίων στα Γιαννιτσά. Ασχολούμαι επίσης με τις μελέτες των αγροτών, με την επιδότησή τους από τα Κοινοτικά Προγράμματα. Γνώρισα το ΠΟΤΑΜΙ μέσα από το διαδίκτυο, παρακολουθούσα και ενημερωνόμουνα από το διαδίκτυο έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια για τις εξελλίξεις τα πολιτικά δρώμενα και ό,τι αφορούσε την κοινωνία και τη ζωή μου. Έτυχε να διαβάσω τον Θοδωράκη, τους συνεργάτες του και όταν ξεκίνησε αμέσως ταυτίστηκα με τις ιδέες του. Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε κάτι καινούργιο, με νέους ανθρώπους οι οποίοι να είναι άφθαρτοι και να μην έχουν σχέση με το παλιό πελατειακό Κράτος . Θεωρώ ότι όσοι συμμετέχουν στο ΠΟΤΑΜΙ ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και πιστεύω ότι μέσα από την προσωπικότητά μου μπορώ να βοηθήσω στην προσπάθεια αυτή.

DSC09646

Ονομάζομαι Παπαδόπουλος Κώστας και δουλεύω σε μια επιχείρηση στη Σκύδρα (κονσερβοποιεϊο) . Χρόνια είμαι πολιτικοποιημένο ον. Είχα ανησυχίες βλέποντας ότι τα πολιτικά πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και είδα το Ποτάμι ως μια διέξοδο. Πλήσιασα κάποιους ανθρώπους και έτσι συμμετέχω ενεργά στο Ποτάμι. Ταυτίζομαι με τις θέσεις και είμαι της άποψης ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο κοντά στον κόσμο για να υπάρχει αυτή η αμεσότητα έτσι ώστε να ακούς και να προτείνεις. Η επαφή με τον κόσμο για ανταλλαγή απόψεων και λύσεων είναι το Α και το Ω.

Ονομάζομαι Ιάκωβος Θεοδώσης είμαι στο ΠΟΤΑΜΙ από τις 27 Φεβρουαρίου. Όταν μας κάλεσε ο Θοδωράκης να συμμετάσχουμε σε όλη αυτήν την προσπάθεια ξεκίνησα με αφορμή μια κουβέντα του γιού μου στην εξεταστική του Φεβρουαρίου, ότι είμαι υπεύθυνος για αυτά που τραβάει σήμερα δουλεύοντας για 180 ευρώ χωρίς να μπορεί να φύγει εξωτερικό γιατί για 30 χρόνια ψήφιζα χαζά (αυτήν την έκφραση χρησιμοποίησε). Μετά από αυτήν την κουβέντα αποφάσισα να σηκωθώ από τον καναπέ μου και από το γραφείο μου, μίλησα με τη γυναίκα μου και είπαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Στις πρώτες συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη είμασταν πολύ λίγοι και ρομαντικοί. Εκεί γνώρισα και τη Σούλα την Αγαθού όπου είμαστε από την αρχή στο ΠΟΤΑΜΙ , δημιουργήσαμε την οργάνωση στην Έδεσσα και το Νομό. Τρέξαμε τις ευρωεκλογές όπως τις τρέξαμε και από εκεί και πέρα θεωρώ από την ενασχόλισή μας με την πολιτική, αποκτήσαμε, λόγο και της επαγγελματικής εμπειρίας γιατί είμαι ακροοπροθετιστής, μια σχετική εμπειρία ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα του Νομού και να έχουμε και προτάσεις και λύσεις απλές και λογικές. Γι’ αυτό βρίσκομαι στο ΠΟΤΑΜΙ.