Βλέποντας και παρακολουθώντας τα δελτία καιρού και τις προγνώσεις δεν φροντίσαμε να έχουμε όλα τα φρεάτια της πόλης καθαρά, παρόλα τα προβλήματα όμως, γιατί η πόλη δέχτηκε μεγάλη ποσότητα νερού σε μικρό διάστημα, αποκαταστάθηκαν σταδιακά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήταν άμεση η κινητοποίηση της πόλης, η Π.Υ. Έδεσσας και τα περιπολικά βρέθηκαν στους δρόμους και μέσα σε λίγες ώρες αποκαταστάθηκαν τα όποια προβλήματα στην πόλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι σχάρες στα φρεάτια ήταν καθαρές αλλά όχι όλες και γι αυτό τα νερά αποστραγγίστηκαν αλλού γρήγορα και αλλού πολύ πιο αργά. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σχάρες ”πετάχτηκαν” στον αέρα, διότι υπήρχε ροή, όμως ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού μέσα σε πολύ μικρό διάστημα.

Τα ποτάμια φούσκωσαν και ειδικά το ποτάμι που διαρρέει το Κιουπρί ευθεία μέχρι το Τημενιδών υπερχείλησε ενώ δέντρα και κλαδιά που έπεσαν από τους σφοδρούς ανέμους αλλά και επιτοιχίσματα από μπαλκόνια ήταν πολύ επικίνδυνα τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για τους αυτοκινητιστές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους ακόμη και αύριο Σάββατο όπου μέχρι το βράδυ σταδιακά θα επανέλθουμε σε κανονικές συνθήκες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.