Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) 7 Μαρτίου 2024  στον αύλειο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Σκύδρας με κέφι, μουσική, χορό και τη συμμετοχή των συμπολιτών μας απ΄ όλα τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου.

Την Τρίτη 12 του μηνός πραγματοποιήθηκε μ΄επιτυχία και μ΄επίκεντρο την πλατεία Δημοκρατίας το διαδραστικό παιχνίδι ομαδικού πνεύματος, διασκέδασης και περιπέτειας  «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» που το χάρηκαν, τόσο τ΄ άτομα που συμμετείχαν όσο κι αυτά που το παρακολουθούσαν.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, στις 16:30’, διοργανώνεται ο αποκριάτικος χορός για τους μικρούς μας φίλους των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σκύδρας.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 16 του μηνός, στις 17:00’, στην πλατεία Δημοκρατίας, διοργανώνεται αποκριάτικο παιχνίδι μ΄ εμψυχωτές και διασκεδαστές για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Οι αποκριάτικες  εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 κι ώρα 17:00΄ με τη Μεγάλη Παρέλαση του «Σκυδραϊκού Καρναβαλιού». Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η συντοπίτισσά μας Σόνια Τουμανίδου. Ομάδες καρναβαλιστών, πληρώματα κι αυτοσχέδια ομοιώματα κι άρματα θα προσφέρουν στον κόσμο, κατά μήκος της κεντρικής οδού της Εθνικής Αντίστασης, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των πλατειών   ένα πλούσιο, φαντασμαγορικό, σατιρικό θέαμα βασισμένο στη λαϊκή παράδοση και στην εφευρετικότητα των καρναβαλιστών μ΄έρεθίσματα από την επικαιρότητα των ημερών. Το Μεγάλο Σκυδραϊκό Καρναβάλι  ολοκληρώνεται με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και τον ουρανό να φωτίζεται από πολύχρωμα βεγγαλικά. Και η διασκέδαση συνεχίζεται στα καταστήματα της πόλης.

Στη Μεγάλη Παρέλαση συμμετέχουν οι εξής:

  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Σκύδρας για άλλη μια φορά με τις μελωδίες και τους ρυθμούς της μας βάζει για τα καλά στους ρυθμούς του καρναβαλιού!

 

  • Τυμπανιστές Água Doce:

Δημιουργηθήκαμε το 2017 και είμαστε μια μπάντα που πρεσβεύουμε την          αφροβραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι μας αρέσει αυτό που κάνουμε κι αυτό μεταδίδουμε και στον κόσμο. Είναι η ψυχοθεραπεία μας!

 

  • 1ο Νηπιαγωγείο Σκύδρας. Ελεύθερο θέμα εδώ περιμένουμε με έκπληξη να δούμε τους μικρούς μας φίλους, το τι μπορεί να έχουν φανταστεί και τι θα θέλουν να μας παρουσιάσουν. Για να δούμε περιμένουμε με ανυπομονησία.

 

  • Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείο Σκύδρας.

Κάτι γλυκό ετοιμάζεται. Ζαχαροπλάστες, μάγειρες και γλυκά. Θα μπορέσουνε να φτιάξουνε με τα μαγικά τους υλικά υπέροχα κεκάκια, όμορφες καραμέλες και διάφορα γλυκίσματα, για να δούμε!

 

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας.

Πειρατές κατακτητές του κόσμου έρχονται για να κατακτήσουν και σας από μακρινά μέρη που δεν έχει πατήσει κανείς. Για να δούμε θα τα καταφέρουν να μας κατακτήσουν!

 

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας.

Οι μέδουσες μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία, τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές   μας διακοπές. Για να δούμε θα είναι τόσο τρομακτικές, όπως όταν ήμασταν παιδιά!

 

  • Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Πετριάς.

Όταν νυχτώνει στην Πετριά εδώ, οι φίλοι μας φόρεσαν τις πιζάμες τους, τις ρόμπες τους τα ρολά τους και τις μάσκες ύπνου και μας ξεσηκώνουν για ένα be Τζάμα πάρτι!

 

  • Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων.

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων φέρνει τους Αρχαίους Έλληνες στις Απόκριες της Σκύδρας.

Ο Άδης…ο Ποσειδώνας…η Αφροδίτη κ όλοι οι θεοί των Καλυβίων έρχονται  γεμάτοι κέφι και τρέλα!

 

  • Μάνδαλο και Amazoo.

Μπάρμπι και Κεν.

Ένας ονειρικός κόσμος ένας ροζ κόσμος για να δούμε, θα μπορέσουν να μας  βάλουνε για λίγα λεπτά στη φαντασία, στο όνειρο κάθε κοριτσιού και κάθε αγοριού!

 

  • Αρσένι.

Κλέφτες κι Αστυνόμοι!

Αυτοί οι δύο πάντα είχανε μία κόντρα ο ένας κυνηγάει τον άλλον, ο ένας προσπαθεί να κρυφτεί από τον άλλον. Για να δούμε εμείς, θα είμαστε απ’ τη μεριά των κλεφτών ή των αστυνομικών!

 

  • Λιποχώρι.

Χαβάη. Αχ, ονειρεμένες παραλίες άμμος ψηλή και γαλάζιες θάλασσες και Χαβανέζες να λικνίζονται στο μαγευτικό ρυθμό!

 

  • Μαυροβούνι.

Μίμος! Υποκριτής ταλαντούχος εύστροφος και έξυπνος!

 

  • Σύλλογος Ποντίων Ρίζου.

Άραβες και Χανούμισσες.