Ο Δήμος Έδεσσας (Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας & Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Κλιματικής Αλλαγής), σε συνεργασία με τη ΔΠΕ ΠΕΛΛΑΣ (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων) και το ΚΕΠΕΑ Έδεσσας-Γιαννιτσών, διοργανώνουν 3ήμερο εκδηλώσεων από 19/3 έως και 21/3, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Τίτλος της εκδήλωσης: «Υδάτινες διαδρομές …υδάτινες σκέψεις …υδάτινες μέρες»

Η 22η Μαρτίου, έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ενός αγαθού άρρηκτα συνδεδεμένου με τη ζωή. Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, η σημασία του νερού στη διαμόρφωση της κλιματικής ισορροπίας, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ενώ επιπρόσθετα για την Έδεσσα, την πόλη των νερών,  η έννοια του νερού αποτελεί και στοιχείο ταυτότητας.

Με αυτά τα δεδομένα προτάθηκαν συμβολικές δράσεις αφιερωμένες στο νερό, που απευθύνονται σε μαθητές/τριες δημοτικών σχολείων της Έδεσσας, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικής εκτίμησης και προστασίας.

Μαθητικές ομάδες των Δημοτικών Σχολείων της Έδεσσας, επισκέπτονται περιοχές της πόλης όπου το νερό έχει έντονη παρουσία, παρατηρούν, φωτογραφίζουν, εμπνέονται, γράφουν, προτείνουν.

                 Το τριήμερο από 19/3 έως και 21/3, οι ομάδες των σχολείων, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των δράσεών τους με διάφορες προσεγγίσεις και σε διαφορετικούς χώρους. Στο Παρθεναγωγείο θα γίνει παρουσίαση των έργων ζωγραφικής και τα παιδιά θα μοιραστούν συναισθήματα συμμετέχοντας σε βιωματικό εργαστήρι. Στο Δημαρχείο θα εκθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ την τελευταία μέρα στο πάρκο των Καταρρακτών θα τραγουδήσουν, θα απαγγείλουν, θα εκτιμήσουν την παρουσία του νερού στον τόπο μας. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας.