Με εξαιρετική επιτυχία ο κόσμος της Έδεσσας την Πέμπτη 14.Μαρ απόλαυσε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης με πολλά κουδουνίσματα, σήμα για την άνοιξη που έρχεται.

Οι «Αρκούδες-Μέτσκες» ξυπνούν αυτή την περίοδο από τον λήθαργο και διψούν για χορό, γλέντι, φασαρία. Επειδή ως γνωστόν νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, οι επαγγελματίες της Έδεσσας φρόντισαν με πολύ αγάπη να προσφέρουν εδέσματα και τσιπουράκι ευχόμενοι και του χρόνου. Την πομπή συνόδευσε ο Αρκουδιάρης, ο Μιτσκάρ μαζί με την κινούμενη μπάντα «Ρυθμός & Μελωδία» με τα γνωστά Μακεδονικά χάλκινα και τύμπανα.

Το Ξύπνημα της Φύσης επιβάλλει να τελειώσει ο χειμώνας να έρθει η άνοιξη να ξεκινήσει η γονιμότητα και ο κύκλος της ζωής να ανθίσουν τα σπαρτά, να βγουν τα κοπάδια έξω, να πρασινίσει η γη, να ευημερήσει ο κόσμος. Στην εκδήλωση παρόν έδωσε η αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Λαζάρου, μαζί με τον αντιδήμαρχο κ.Αποστόλου.

Το δρώμενο οργάνωσε ο Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Έδεσσας «Αρκούδες-Μέτσκες». Οι εκδηλώσεις του πλούσιου φετινού προγράμματος σας προσκαλούν να συμμετέχετε σε ένα σύγχρονο, σατυρικό, παραδοσιακό Εδεσσαϊκό Καρναβάλι, στην Έδεσσα & την Βεγορίτιδα, την περίοδο 7-18 Μαρτίου και να συντονιστείτε στους ρυθμούς της Εδεσσαϊκής Αποκριάς!

FB ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Γραφείο Καρναβαλιού
«Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο» Καθημερινά 11πμ-1μμ & 6-8μμ
Edessa Tourist Information Center / Tel +302381020300
Ολο Πρόγραμμα www.edessacity.gr