Την πορεία υλοποίησης του διαγωνισμού για το έργο τηλεπικοινωνιακών υποδομών, Ultra-Fast Broadband, η ολοκλήρωση του οποίου θα δώσει πρόσβαση σε περισσότερα από 800.000 νοικοκυριά σε υπηρεσίες με ταχύτητες 100 mbps έως 1 gbps, συζήτησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, το απόγευμα της Δευτέρας, 05 Μαρτίου 2024.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τμήμα του έργου που αφορά στον Νομό Πέλλας και θα λύσει τα προβλήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές του. Όπως, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, για τους οικισμούς του Νομού Πέλλας, που ανήκουν στη σύμβαση, έχει προκύψει ο ανάδοχός και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση. Το χρονοδιάγραμμά υλοποίησης από την υπογραφή της σύμβασης είναι 3 έτη.

Σημειώνεται ότι το Ultra-Fast Broadband είναι ένα έργο ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού που θα προσεγγίσει τα 700εκ., από τα οποία πάνω από τα 250 θα είναι δημόσια συμμετοχή που θα προέλθει από το ΕΣΠΑ. Μέσω των υποδομών που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου θα αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες με ταχύτητες 100mbp -1gbps περισσότερο από 800.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα και περισσότερα από 10.000 δημόσια κτίρια θα αποκτήσουν σύνδεση της τάξεως του gigabps.