Τιμήθηκε εχθές στο Δήμο Πέλλας η μνήμη των σφαιγιασθέντων της 23ης Μαρτίου 1944 Ελευθεροχωριτών από την Γερμανική κατοχή, με την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοπoιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ελευθεροχωρίου, και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που υπάρχει στον χώρο των ερείπιων του παλιού σχολείου του χωριού.

 

 

Τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Μάγγο, κ. Δεντζίδου, κ. Θεοδωρίδου, κ. Μερεμητζάκη, κ. Δαμασκούδη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γιαννιτσών κ. Παροτσίδη, οι Βουλευτές Πέλλας κ.κ. Βασιλειάδης, Καρασμάνης και Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής, ενώ από την αντιπολίτευση στο Δήμο παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Καστερίδης, κ.  Δαρδανελιώτη, κ. Στάμκος κ. Επτροπάκης και κ. Τόσιος. Επίσης παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Περδικάτσης, καθώς ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών κ. Λαζάρου.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Πέλλας, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Ελευθεροχωριτών ΄΄Το Πάικο΄΄ και των Παλαιών Ελευθεροχωριτών ΄΄Το Άγιο Πνεύμα΄΄. Η φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε τον εθνικό ύμνο !