Σε συνέντευξή μου στις 21 Απριλίου υποστήριξα ότι σημασία δεν έχει μόνο το τι μπορεί να κάνει ο Δήμος για τους νέους, αλλά πρωτίστως το τι θέλουν οι ίδιοι οι νέοι από το Δήμο τους. Συνεπής στην άποψή μο αυτή δεν προσέγγισα τους συμπολίτες μου μοιράζοντας άκαιρες υποσχέσεις, δήθεν καινοφανείς, χάριν εντυπωσιασμού, ούτε περιορίστηκα στο να μοιράζω κάρτες και χαμόγελα. Με ενδιαφέρει να συλλέξω όλες εκείνες τις χρήσιμες ιδέες και απόψεις που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας και τη ζωή μας σε αυτή και να γίνω εκφραστής στους την επομένη της εκλογής μου. Στα πλαίσια αυτά καθημερινά διαλέχτηκα με ανθρώπους όλων των ηλικιών και εξέρχομαι αυτής της προεκλογικής περιόδου σοφότερος.

Η Έδεσσα εκτός από όμορφη πόλη πρέπει να είναι υπερήφανη για τους κατοίκους της. Οι Εδεσσαίες και οι Εδεσσαίοι διακρίνονται σε όλα τα επίπεδα, από τους μαθητές του 3 ου Δημοτικού σχολείου στη ρομποτική μέχρι τους Γ. Σφλώμο και Χ. Γερεμτζέ στην ιατρική έρευνα.
Δεν έχουμε να ζηλέψουμε ούτε στη μουσική, ούτε στην επιστήμη, ούτε στην τεχνολογία. Χρειάζεται όμως, η ενασχόλησή μας με τα κοινά να αποδειχθεί αντίστοιχα ποιοτική και ευεργετική για την πόλη. Συναισθανόμενος το βαρύ φορτίο που καλούμε να φέρω ως αυριανός εκπρόσωπός σας θέλω να κοινωνήσω μαζί σας εν συντομία το απόσταγμα της επικοινωνίας μας σχετικά με το μέλλον της πόλης.
Όλοι συμφωνούμε ότι το δυνατότερο χαρτί της πόλης μας είναι η εικόνα της. Κάθε δημοτική αρχή οφείλει να φροντίζει για τη διατήρηση της προσωπικότητας, της μοναδικότητας και του κάλλους της, εξωραϊζοντας, αναβαθμίζοντας και αξιοποιώντας το φυσικό πλούτο και τα λοιπά αξιοθέατά της που μπορούν ν’ αποτελούν κοσμήματα για όλο τον κόσμο. Ιστορία, πολιτισμός και φυσικό περιβάλλον αποτελούν το τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα στηρίζουμε την τουριστική, και όχι μόνο, ανάπτυξη της πόλης (την τόσο πολυσυζητημένη). Θέλουμε να κρατήσουμε τον επισκέπτη στην πόλη μας, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, τόσο στον χώρο της εστίασης, όσο και της ψυχαγωγίας-διασκέδασης. Μια πόλη που καθώς θα την περπατάς, θα θες να ζήσεις σ’ αυτήν!

Ο Δήμος μας όμως, δεν είναι μόνο το ιστορικό, αστικό και εμπορικό κέντρο, αλλά περιέχει πανέμορφα χωρία-κοινότητες που αποτελούν τον πνεύμονά του. Ένας οργανισμός χρειάζεται όλα του τα όργανα για να ζήσει. Κατά συνέπεια η οικονομία της υπαίθρου αποτελεί βασικό πυλώνα της ανάπτυξης του Δήμου, την οποία και χρειάζεται να ενισχύσουμε. Στόχος θα πρέπει να είναι η οργάνωση της αγροτικής οικονομίας με σύγχρονη μορφή, που θα σέβεται το περιβάλλον, θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και θα υπηρετεί προ πάντων τον αγρότη-παραγωγό. Θα πρέπει να περάσουμε σε σύγχρονες μορφές εμπορίας, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα και στόχο τις εξαγωγές. Για παράδειγμα η δημιουργία αξιόπιστων κριτηρίων πιστοποίησης της ποιότητας και αντιστοίχισής της με τη τιμή του αγαθού θα φέρουν άμεσα χρήματα στην τσέπη του παραγωγού.
Κάθε όμως στρατηγικός σχεδιασμός στην νέα χιλιετία βασίζεται πλέον στη σύγχρονη τεχνολογία. Το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα προσφοράς υπηρεσιών χωρίς την ανάγκη της φυσικής παρουσίας του ανθρώπου. Η Έδεσσα μπορεί να γίνει μια πόλη πρότυπο και η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να το εξασφαλίσει, χειριζόμενη όλα τα σύγχρονα μέσα. Για παράδειγμα η αποκεντρωμένη αποθήκευση δεδομένων για ψηφιακές συναλλαγές, δίνει τη δυνατότητα διενέργειας εύκολων γρήγορων και αξιόπιστων δημοψηφισμάτων. Η ενεργοποίηση των πολιτών και η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και ευθυνών εγγυάται ένα υψηλό πολιτιστικό επίπεδο, δηλαδή έναν υψηλότερο τρόπο ζωής.
Αρκεί οι δημότες-πολίτες, και κυρίως οι νέοι Εδεσσαίοι, να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση.